Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΗ hoper ξεκινά προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο στην Ελλάδα
Αερομεταφορές

Η hoper ξεκινά προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο στην Ελλάδα

hoper

Η hoper εισάγει προγραμματισμένες πτήσεις ελικοπτέρων μεταξύ Αθήνας και νησιών του Αιγαίου, προσθέτοντας νέους προορισμούς στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα από το φθινόπωρο 2024.

Έγινε χθες η παρουσίαση της hoper, της πρώτης εταιρείας που πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο, αρχικά μεταξύ Αθήνας και 10 νησιών του Αιγαίου: τη Σαντορίνη, τη Μύκονο,την Αντίπαρο, την Ίο, την Κέα, την Πάτμο, τη Σίφνο, τις Σπέτσες, την Τήνο και τη Φολέγανδρο.

hoper

Η διάρκεια των πτήσεων είναι από 8 λεπτά (π. χ. Τήνος – Μύκονος) μέχρι 48 λεπτά (π.χ. Αθήνα – Αντίπαρος). Οι πελάτες μπορούν να κλείσουν μεμονωμένες θέσεις απλής ή μετ’επιστροφής μετάβασης από το site της εταιρείας.

Η hoper ιδρύθηκε από τον κ. Δημήτρη Μέμο, πρώην CEO της Marine Traffic και σήμερα CEO της hoper, τον κ. Κώστα Γεράρδο, CEO της Πλαίσιο, τον κ. Γιώργο Παπαϊωαννίδη, Partner της Saronic Ferries και την εταιρεία BORRN, με CEO τη Ματίλντα Νατάν.

hoper

Από αριστερά οι κ.κ. Ματίλντα Νατάν, CEO BORRN, Κώστας Γεράρδος, CEO Plaisio, Γιώργος Παπαϊωαννίδης, Partner της Saronic Ferries και Δημήτρης Μέμος, πρώην CEO Marine Traffic και σήμερα CEO της hoper.

Η εταιρεία εισάγει μια νέα επιλογή στις αερομεταφορές, προσφέροντας γρήγορες, άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις από και προς νησιά του Αιγαίου, και -κυρίως- αυτά που δεν έχουν αεροδρόμιο. Η hoper σχεδιάζει να προσθέτει νέους προορισμούς τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα ξεκινώντας από το φθινόπωρο 2024.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η hoper συνεργάζεται με τους κατά τόπους Δήμους για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ελικοδρομίων στους προορισμούς που εξυπηρετεί, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών.

Ο κ. Μέμος δήλωσε: “Θέλουμε να μοιραστούμε με πολύ περισσότερο κόσμο τηνεμπειρία της μετακίνησης με ελικόπτερο. Με τη hoper μετατρέπουμε τις ώρες σε λεπτά, και οι ταξιδιώτες κερδίζουν έως και μια ολόκληρη μέρα διακοπών. Είναι μια νέα, μοναδική ταξιδιωτικήεμπειρία που κάνει τις ομορφιές της Ελλάδας πιο προσβάσιμες”.

hoper

Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, στην εκδήλωση παρουσίασης της hoper (2ος από δεξιά), μαζί με την ομάδα της εταιρείας.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, χαρακτήρισε την επένδυση της hoper “ένα μοναδικό βήμα χωρίς προηγούμενο” για τον ελληνικό τουρισμό, και τόνισε το γεγονός ότι για την υλοποίησή της χρειάστηκε η στενή συνεργασία με τον δημόσιο τομέα, και ειδικά με τους τοπικούς Δήμους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης των αεροπορικών υποδομών και της αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας στην Ελλάδα. Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, στον δικό του χαιρετισμό, μίλησε για τη σημασία που έχει η διάθεση μίας νέας υπηρεσίας συνδεσιμότητας των νησιών για τη χώρα μας, που χαρακτηρίζεται από τη νησιωτικότητα, που δημιουργεί ιδιαίτερες ανάγκες.

Η hoper, με έδρα την Αθήνα, θα λειτουργεί καθημερινά όλο το χρόνο εξυπηρετώντας ανάγκες τωντοπικών κοινοτήτων. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τη βάση της στο Κορωπί στην Αθήνα, καθώς και από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη προς άλλα νησιά.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024