Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ IATA δε συνιστά ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα που εμφανίστηκε στην Αφρική
IATA

Η IATA δε συνιστά ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα που εμφανίστηκε στην Αφρική

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συνιστά ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή κλείσιμο των συνόρων λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα και θα υπήρχε μικρός κίνδυνος για τους άλλους επιβάτες, εάν ένα μολυσμένο άτομο πέταξε, αναφέρει η ΙΑΤΑ.

Μια επιδημία του ιού Έμπολα αναφέρθηκε στη Σιέρρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα. Η IATA συνεργάζεται στενά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την ICAO σχετικά με πιθανές επιπτώσεις στην αεροπορική συνδεσιμότητα.
 
Η τρέχουσα εκτίμηση του κινδύνου για τα ταξίδια και τις μεταφορές του ΠΟΥ δεν συστήνει κανένα περιορισμό στα ταξίδια ή κλείσιμο των συνόρων στα σημεία εισόδου. Περαιτέρω, ο ΠΟΥ δηλώνει ότι “Ο κίνδυνος ένας τουρίστας ή επιχειρηματίας να μολυνθεί με τον ιό Έμπολα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις πληγείσες περιοχές και την ανάπτυξη της νόσου μετά την επιστροφή του είναι εξαιρετικά χαμηλός, ακόμη και αν η επίσκεψη περιλάμβανε ταξίδια στις τοπικές περιοχές από τις οποίες αναφέρθηκαν πρωτογενή κρούσματα. Η μετάδοση απαιτεί την άμεση επαφή με το αίμα, τις εκκρίσεις, τα όργανα ή άλλα σωματικά υγρά μολυσμένων νεκρών ζώων ή ατόμων, περιπτώσεις εξαιρετικά απίθανες για τον μέσο ταξιδιώτη. Οι τουρίστες εν πάση περιπτώσει συμβουλεύονται να αποφεύγουν όλες αυτές τις επαφές.”
 
Παρομοίως, ο ΠΟΥ συμβουλεύει ότι η μετάδοση του ιού Έμπολα συμβαίνει μόνο όταν οι ασθενείς εμφανίζουν τα συμπτώματα της ασθένειας που είναι σοβαρά. Τα συμπτώματα του ιού Έμπολα περιλαμβάνουν πυρετό, έντονη αδυναμία, πόνο στους μύες, πονοκέφαλο και πονόλαιμο, ακολουθούμενα από εμετό, διάρροια, εξάνθηματα, διαταραγμένη νεφρική και ηπατική λειτουργία, καθώς και σε προχωρημένο στάδιο, τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική αιμορραγία. Είναι εξαιρετικά απίθανο ότι κάποιος που υποφέρει από αυτά τα συμπτώματα θα αισθάνεται αρκετά καλά για να ταξιδεψει.
 
Στη σπάνια περίπτωση που ένα άτομο μολυσμένο με τον ιό Έμπολα εν αγνοία του μεταφέρεται αεροπορικώς, ο ΠΟΥ συμβουλεύει ότι οι κίνδυνοι για άλλους επιβάτες είναι χαμηλοί. Παρόλα αυτά ο ΠΟΥ συμβουλεύει τις αρχές δημόσιας υγείας να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους σε τέτοιες περιπτώσεις.
 
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ, καμπάνιες ενημέρωσης διεξάγονται για ταξιδιώτες από και προς την πληγείσα περιοχή. Όπως πάντα, οι επιβάτες συμβουλεύονται να μην ταξιδέψουν αν δεν είναι καλά. Και όποιος ταξιδιώτης εκδηλώσει συμπτώματα του Έμπολα εντός τριών εβδομάδων από την επιστροφή του από πληγείσα περιοχή, συνιστάται να αναζητήσει ταχεία ιατρική φροντίδα.
 
Ο κλάδος των αερομεταφορών έχει ασχοληθεί με αρκετά κρούσματα μεταδοτικών ασθενειών τα τελευταία χρόνια. Η παγκόσμια απάντηση σε μεταδοτικές ασθένειες διέπεται από τον Διεθνή Κανονισμό Υγείας του ΠΟΥ. Οι αεροπορικές εταιρείες ακολουθούν το υλικό καθοδήγησης το οποίο έχει αναπτυχθεί από τον ΠΟΥ, την ICAO και την IATA.
 
Η IATA θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα σε στενή συνεργασία με τον ΠΟΥ και την ICAO.
 
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024