Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Intracom Ενισχύει την Ασφάλεια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
Αεροδρόμια

Η Intracom Ενισχύει την Ασφάλεια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών - Intracom

Η Intracom Telecom αναλαμβάνει την ασφάλεια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα SISC 2 για ενοποίηση και ανάλυση δεδομένων, βελτίωση ανίχνευσης εισβολών και αυτοματοποίηση συναγερμών.

Η Intracom Telecom ανέλαβε το έργο της φυσικής ασφάλειας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Η εταιρεία θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα SISC 2 για τη διαχείριση επιχειρήσεων, δημιουργώντας μια ενιαία επιχειρησιακή εικόνα για την ενίσχυση της επίγνωσης της κατάστασης σε όλες τις υποδομές του αεροδρομίου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία SISC 2 της Intracom Telecom και χρησιμοποιεί προηγμένες δυνατότητες για ενοποίηση, επεξεργασία και ανάλυση κινηματικών και επιφανειακών δεδομένων. Αυτό θα βελτιώσει την ανίχνευση εισβολών και θα αυτοματοποιήσει την ενεργοποίηση συναγερμών και ειδοποιήσεων στα κέντρα επιχειρήσεων του αεροδρομίου. Έτσι, η ετοιμότητα του ΔΑΑ θα ενισχυθεί απέναντι σε ανθρωπογενείς απειλές και φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Κώστας Καρδαράς, Δ/ντής της Διεύθυνσης Security & Integrated Systems της Intracom Telecom, δήλωσε:

«Ο ΔΑΑ υιοθέτησε την υπερσύγχρονη τεχνολογία Command and Control του συστήματος SISC 2 το οποίο αναπτύχθηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επιφάνειας του εδάφους του ΔΑΑ. Το σύστημα ενδυναμώνει την ασφάλεια στα κέντρα επιχειρήσεων αυξάνοντας το επίπεδο επίγνωσης της κατάστασης, την ανίχνευση και ταξινόμηση των απειλών και αυτοματοποιώντας την αντιμετώπιση των απειλών με εργαλεία διαχείρισης συμβάντων τα οποία υποστηρίζουν τεχνητή νοημοσύνη. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς που ο ΔΑΑ μας εμπιστεύεται σε ένα τόσο κρίσιμο έργο.»

22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024