Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ μεταφορά του πληρώματος της Emirates στα αεροσκάφη γίνεται 'πράσινη'
Αεροπορικές εταιρείες

Η μεταφορά του πληρώματος της Emirates στα αεροσκάφη γίνεται 'πράσινη'

Επιπροσθέτως, η Emirates δοκιμάζει τη χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, για τη μεταφορά του πληρώματος μεταξύ αεροσκαφών και αεροσταθµού.

Η Emirates αποφάσισε το 1/3 του στόλου λεωφορείων μεταφοράς για το πλήρωμα καμπίνας στο Ντουμπάι, να λειτουργεί πλέον με βιοκαύσιμα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Emirates διαθέτει έναν στόλο 40 λεωφορείων μόνο στο Ντουμπάι, για να μεταφέρει με ασφάλεια το πλήρωμα της καμπίνας, από τον τόπο κατοικίας στο χώρο εργασίας και αντίστροφα, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 700.000 χιλιόμετρα το μήνα. Επιπλέον, οι διαδρομές και ο προγραμματισμός των δρομολογίων για τις χερσαίες μεταφορές είναι ακόμη μια σημαντική παράμετρος για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των μεταφορών και τη μείωση των εκπομπών.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία εκτιμάται ότι εξοικονομούνται 75.000 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, με την Emirates να συνεχίζει τη συνεργασία με τους προμηθευτές μεταφορών της, για να επεκτείνει αυτήν την ενέργεια σε ολόκληρο τον στόλο.

Η κίνηση αυτή της αεροπορικής εταιρείας, όχι μόνο συμβαδίζει με τους ενεργειακούς στόχους αειφορίας που έχουν δεσμευτεί τα ΗΑΕ να επιτύχουν έως το 2050, αλλά επιπλέον μέσα από τη χρήση βιοκαυσίμων μειώνονται τα αέρια του θερμοκηπίου και άλλοι ρύποι, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αποτελεί το γεγονός ότι με τέτοια αλλαγή είναι εύκολα υλοποιήσιμη, καθώς η μετάβαση από ορυκτά καύσιμα σε βιοκαύσιμα δεν απαιτεί κάποια τροποποίηση στους κινητήρες ντίζελ. Αντιθέτως, έχει θετική επίδραση επειδή οι λιπαντικές του ιδιότητες βοηθούν στην πρόληψη της πρόωρης φθοράς των κινητήρων, βελτιώνουν την απόδοση και μειώνουν το κόστος συντήρησης.

Επιπροσθέτως, η Emirates δοκιμάζει τη χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, για τη μεταφορά του πληρώματος μεταξύ αεροσκαφών και αεροσταθµού.

Επί σειρά ετών, η αεροπορική εταιρεία έχει επενδύσει σε ηλεκτρικά οχήματα για τις χερσαίες δραστηριότητές της, όπου αυτό είναι εφικτό. Για παράδειγμα, στo Emirates Engineering Centre, μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά εγκαταστάσεις συντήρησης αεροσκαφών στον κόσμο, που περιλαμβάνει εργαστήρια, καταστήματα υλικών και γραφεία, χρησιμοποιούνται για τις καθημερινές λειτουργίες πάνωαπό 130 ηλεκτρικά αμαξίδια και 80 ηλεκτρικά οχήματα χειρισμού υλικών.

Η Emirates δεσμεύεται να υιοθετήσει συστήματα  για την περιβαλλοντική διαχείριση, εστιάζοντας τις προσπάθειές της σε τρεις βασικούς τομείς:

  • τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα,
  • την υπεύθυνη κατανάλωση  
  • και τη διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων.

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απόδοσης καυσίμων, το οποίο διερευνά και εφαρμόζει τρόπους για τη μείωση της περιττής καύσης και των εκπομπών καυσίμων στον αέρα και στο έδαφος. Η λειτουργία σύγχρονων και αποδοτικών καυσίμων για τα αεροσκάφη αποτελεί μια συνεχόμενη επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη μεγαλύτερη δέσμευση της Emirates όχι μόνο για την άνεση των επιβατών, αλλά και για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023