Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΙ. Παπαδοπούλου: Κατακόρυφη η αύξηση της επιβατικής κίνησης – Το προφίλ των Κινέζων τουριστών
Αερομεταφορές

Ι. Παπαδοπούλου: Κατακόρυφη η αύξηση της επιβατικής κίνησης – Το προφίλ των Κινέζων τουριστών

Ιωάννα Παπαδοπούλου

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας και marketing του διεθνή αερολιμένα Αθηνών παρουσιάζει τα στατιστικά στοιχεία τουριστικής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδα – Κίνα.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας και marketing του διεθνή αερολιμένα Αθηνών μιλώντας στο Διμερές Συνέδριο Προώθησης Πολιτισμού και Τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα, τόνισε την πολιτισμική και ιστορική διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών. Ενώ στάθηκε και στην ανάπτυξη της διασύνδεσης Ελλάδας-Κίνας σε επίπεδο αερομεταφορών.

Η κα Παπαδοπούλου παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία για την εν λόγω διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντάς τις μελλοντικές δυνατότητες της σινοελληνικής τουριστικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με το παραπάνω διάγραμμα το 2022 ήταν η χρονιά ανάκαμψης για την τουριστική βιομηχανία. Με 22,7 εκατ. επιβάτες πλησίασε τα επίπεδα του 2019 (25,5 εκατ. επιβάτες), σημειώνοντας την 3η καλύτερα χρονιά, ως προς την επιβατική κίνηση, μετά το 2019 και το 2018. Παράλληλα πρόσθεσε ότι το 2023 αναμένεται να είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τι αερομεταφορές, καθώς τα στοιχεία από του πρώτους δύο μήνες είναι ελαφρώς καλύτερα από τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ολική άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Επιπλέον η κ. Παπαδοπούλου παρουσίασε τη θέση του αεροδρομίου της Αθήνας συγκριτικά με τα υπόλοιπα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης, σε σχέση με την επιβατική κίνηση. Είναι φανερό λοιπόν, πως το «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, αποδεικνύοντας την γρήγορη τουριστική ανάκαμψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, η κινέζικη αγορά έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ελληνική βιομηχανία. Μάλιστα οι απευθείας πτήσεις παρουσίασαν αύξηση +22%, ενώ οι πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό κατά +21%, συγκριτικά με το 2018. Σημειώνεται ότι μεταξύ του 2013-2019 η αγορά της Κίνας αυξήθηκε +166%, ενώ η ίδια αγορά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σημείωσε αύξηση +104%, σκαρφαλώνοντας στο top20 των διεθνών αφίξεων.

Τα δημογραφικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι Κινέζοι επιβάτες επιλέγουν την Ελλάδα κυρίως για διακοπές χαλάρωσης (81%). Οι μισές κρατήσεις γίνονται απευθείας από τους ιστοτόπους των εκάστοτε αεροπορικών, ενώ οι παραδοσιακοί tour operators «κλείνουν» το 45% των κρατήσεων, ενώ οι digital tour operators κλείνουν μόλις το 5%. Ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των επισκεπτών είναι το 39 έτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024