Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ πολιτική αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ οδήγησε σε παραίτηση τον CEO της Cathay Pacific
Αεροπορικές εταιρείες

Η πολιτική αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ οδήγησε σε παραίτηση τον CEO της Cathay Pacific

Η Cathay Pacific βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση από την κυβέρνηση του Πεκίνου, όταν αποκαλύφθηκε ότι δύο από τους πιλότους της είχαν αναμειχθεί στιος πρόσφατες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κoνγκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Cathay Pacific του Χονγκ Κονγκ, Rupert Hogg, παραιτήθηκε “υπό τη σκιά των πρόσφατων γεγονότων” (αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και τρεις μήνες, για την πλήρη απόσυρσ ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που προβλέπει την έκδοση “υπόπτων” στην Κίνα).

Η αεροπορική εταιρεία έχει τεθεί υπό τεράστια πολιτική πίεση από το Πεκίνο, αφού διαπιστώθηκε ότι ένας από τους πιλότους της συμμετείχε στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες. Ένας άλλος πιλότος λέχθηκε ότι δημοσίευσε στα Social Media λεπτομέρειες για αστυνομικούς του Χονγκ Κονγκ που ταξίδευαν με την αεροπορική εταιρεία. Και οι δύο απολύθηκαν στη συνέχεια.

Σε δήλωσή του στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την περασμένη Παρασκευή, το ΔΣ της Cathay Pacific επιβεβαίωσε ότι ο Hogg θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι μέτοχοι.

“Επίσης, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι παραιτήθηκε από την ηγεσία της εταιρείας ενόψει των πρόσφατων γεγονότων και ότι δε γνωρίζει να υπάρχει καμία διαφωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο”, πρόσθεσε η δήλωση.

Ο Hogg θα αντικατασταθεί από τον Augustus Tang. Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Paul Loo παραιτήθηκε από τη θέση του Executive Director and Chief Customer and Commercial Officer και θα αντικατασταθεί από τον Ronald Lam.

Σε ξεχωριστή δήλωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία, ο επερχόμενος διευθύνων σύμβουλος δήλωσε: “Οι εβδομάδες αυτές αποτέλεσαν πρόκληση για την αεροπορική εταιρεία και το σωστό είναι ο Paul και εγώ να αναλαβουμε την ευθύνη ως επικεφαλής”.

Ο πρόεδρος της Cathay, John Slosar, πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να θέσει “μια νέα διοικητική ομάδα, που να μπορεί να επαναφέρει την εμπιστοσύνη”.

Την περασμένη εβδομάδα, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας εξέδωσε προειδοποίηση στην Cathay Pacific, η οποία αφορούσε τις δράσεις των πιλότων της, χαρακτηρίζοντάς τις ως “σημαντικό κίνδυνο για την αεροπορική ασφάλεια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024