Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Qatar Airways ξεκινά πλήρη λειτουργία στο Hamad International Airport
Αεροπορικές εταιρείες

Η Qatar Airways ξεκινά πλήρη λειτουργία στο Hamad International Airport

Η πρώτη εμπορική πτήση της Qatar Airways QR1113 έφτασε στις 27 Μαΐου στο Hamad International Airport από το Μπαχρέιν στις 09:10. Το HIA γίνεται η νέα βάση του διεθνούς πεντάστερου αερομεταφορέα προβάλλοντας την καταρινή φιλοξενία στους επιβάτες.

Η Qatar Airways ξεκίνησε πλήρη λειτουργία στο νέο της κομβικό αεροδρόμιο προηγμένης τεχνολογίας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad (HIA), στις 09:00 τοπική ώρα πριν από 3 μέρες.
 
Η πρώτη εμπορική πτήση της Qatar Airways QR1113 από το Μπαχρέιν προσγειώθηκε στο HIA στις 09:10 τοπική ώρα και όλες οι λειτουργίες για όλες τις αερογραμμές έχουν πλέον μεταφερθεί στο HIA.
 
“Η στιγμή που όλοι περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια έφτασε σήμερα με την προσγείωση της πτήσης QR1113, σηματοδοτώντας την ιστορική έναρξη της πλήρους λειτουργίας μας στο παγκοσμίου φήμης Hamad International Airport” δήλωσε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Qatar Airways, Α.Ε. κ. Akbar Al Baker. “Αυτό αποτελεί ακόμα ένα ορόσημο στην πλούσια ιστορία της Qatar Airways, το οποίο μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε τις φιλοδοξίες μας και να προσφέρουμε στους επιβάτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες, τόσο εν πτήση όσο και στο έδαφος.
 
Η Qatar Airways θα είναι σε θέση να προσφέρει ασύγκριτη επιβατική εμπειρία, καθώς το HIA έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους επιβάτες. Το αεροδρόμιο θα μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο, όπως το πολυαναμενόμενο Airbus A380 της Qatar Airways, το οποίο θα ξεκινήσει λειτουργία με πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο και τη Γαλλία τον Ιούλιο“.
 
Το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad, που αποτελεί τη νέα βάση της Qatar Airways.

 

Οι επιβάτες που ταξίδευσαν κατά τη προχθεσινή ιστορική ημέρα, καλωσορίστηκαν με τριαντάφυλλα, φοινίκια, καφέ, σοκολάτα και σημαίες του Κατάρ. Είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλήθος νέων υπηρεσιών που προσφέρονται στο Hamad International Airport, από δωρεάν Wi-Fi μέχρι παιδικές χαρές, ήσυχους χώρους χαλάρωσης και μια μεγάλη ποικιλία καταστημάτων και εστιατορίων.

Με περισσότερα από 70 καταστήματα που προσφέρουν μια πρωτοφανή ποικιλία από brands γνωστών σχεδιαστών, high street fashion, ηλεκτρονικά είδη, εκλεκτά τρόφιμα και πολλά άλλα, το τμήμα αφορολόγητων ειδών στο HIA περιλαμβάνει επίσης περισσότερες από 30 καφετέριες και πολυτελή εστιατόρια διεθνούς και τοπικής κουζίνας.
 

Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν μέσω του HIA παρακαλούνται όπως προσέλθουν τρεις ώρες πριν την πτήση τους, καθώς το check-in κλείνει μία ώρα πριν την αναχώρηση για την οικονομική θέση και 45 λεπτά πριν την αναχώρηση για τη διακεκριμένη θέση. Οι ηλεκτρονικές πύλες αναχώρησης (e-Gates) βρίσκονται ήδη σε λειτουργία στους χώρους αναχωρήσεων και αφίξεων, προσφέροντας στους κατόχους κάρτας e-Gate γρήγορη περιήγηση στο νέο αεροδρόμιο. Το εξυπηρετικό προσωπικό του HIA είναι έτοιμο να βοηθήσει στα γραφεία πληροφοριών και σε ολόκληρο το αεροδρόμιο.
 
Το νέο αεροδρόμιο βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χερσονήσου, μόλις 16χλμ από το κέντρο της Ντόχα και 4χλμ από το παλιό αεροδρόμιο. Λόγω της προσεγμένης καινούριας υποδομής που περιβάλλει το HIA, η διαδρομή προς το αεροδρόμιο είναι περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση. Οι επιβάτες της Qatar Airways μπορούν να ταξιδέψουν προς το HIA με αυτοκίνητο, λεωφορείο, ταξί ή λιμουζίνα.

 

Στη φωτογραφία, η πρώτη εμπορική πτήση της Qatar Airways προσγειώνεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad, σηματοδοτώντας την έναρξη της πλήρους λειτουργίας του αερομεταφορέα στο νέο αεροδρόμιο.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024