Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ρωσία κλείνει τον εναέριο χώρο της για την British Airlines
Αερομεταφορές

Η Ρωσία κλείνει τον εναέριο χώρο της για την British Airlines

Η Ρωσία δήλωσε ότι η κίνηση είναι απάντηση στις 'μη φιλικές αποφάσεις των αεροπορικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου' (απαγόρευση της Aeroflot να προσγειώνεται στη Βρετανία).

Η British Airways απαγορεύεται πλέον να προσγειώνει τα αεροσκάφη της στα αεροδρόμια της Ρωσίας, ούτε αυτά να διασχίζουν τον ρωσικό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia. Η Ρωσία δήλωσε ότι η κίνηση είναι απάντηση στις “μη φιλικές αποφάσεις των αεροπορικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου”. Χθες, το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε στην εθνική αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας Aeroflot να προσγειώνεται στη Βρετανία. Το μέτρο ήταν μέρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace είπε στο ITV: “Νομίζω ότι είναι αντίποινα για τη δική μας απαγόρευση προς την Aeroflot να χρησιμοποιεί και να προσγειώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή είναι η αντίδρασή τους”.

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας Rosaviatsia δήλωσε: “Το μέτρο αυτό ελήφθη σύμφωνα με τις διατάξεις της Διακυβερνητικής Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου ως απάντηση στις μη φιλικές αποφάσεις των αρχών αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον περιορισμό στις τακτικές πτήσεις των αεροσκαφών που ανήκουν, είναι μισθωμένα ή λειτουργούν από φορέα που συνδέεται με τη Ρωσία ή είναι εγγεγραμμένος στη Ρωσία”.

Η British Airways ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ειδοποιεί τους πελάτες της για τις ακυρωμένες πτήσεις και ότι θα προσφέρει πλήρεις επιστροφές χρημάτων. “Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά αυτό είναι ξεκάθαρα ένα θέμα πέρα ​​από τον έλεγχό μας”, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία. “Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση”.

Η British Airways εκτελεί συνήθως τρεις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας.

Μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας, η Virgin Atlantic ανακοίνωσε και αυτή ότι τα δρομολόγια για ορισμένες από τις πτήσεις της μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, του Πακιστάν και της Ινδίας αναπροσαρμόζονται και η διάρκεια πτήσης σε αυτά τα δρομολόγια θα παραταθεί από 15 λεπτά έως μία ώρα.

Η Virgin Atlantic ζήτησε συγγνώμη για τις καθυστερήσεις, προσθέτοντας: “Η ασφάλεια και η ασφάλεια των πελατών και των ανθρώπων μας είναι πάντα πρώτη και παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Ρωσία εξαιρετικά προσεκτικά, μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης”.

Τα δεδομένα παρακολούθησης από το Flightradar24 έδειξαν ότι η BA και η Virgin Atlantic για τις πτήσεις από/προς Δελχί, Ισλαμαμπάντ και Λονδίνου ακολουθούν πιο νότιες πτητικές διαδρομές, για να αποφύγουν τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024