Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair 'αποχωρεί' από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω αύξησης των τελών
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair 'αποχωρεί' από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω αύξησης των τελών

Η Ryanair δήλωσε ότι όλο το πλήρωμά της με έδρα τη Φρανκφούρτη μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτικές θέσεις εντός του δικτύου της εταιρείας και ότι οι επιβάτες που επηρεάζονται από ακυρώσεις θα λάβουν ειδοποιήσεις και επιστροφές χρημάτων τις επόμενες ημέρες.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair σταματά τις πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και κλείνει την εκεί βάση της από το τέλος Μαρτίου, λόγω των αυξημένων τελών του αεροδρομίου (+4,3%).

Πέντε αεροσκάφη της εταιρείας σταθμεύουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από το 2012, ενώ μέχρι τότε χρησιμοποιείτο αποκλειστικά το μικρότερο αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn. Τα αεροσκάφη θα επανατοποθετηθούν σε άλλα αεροδρόμια “που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια ανάκαμψης της επιβατικής κίνησης, με χαμηλότερα αεροπορικά τέλη”.

Η αεροπορική εταιρεία παραπονέθηκε ότι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αντί να παρέχει κίνητρα τη στιγμή που η αεροπορική βιομηχανία αγωνίζεται ενάντια στις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, “επέλεξε να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις τιμές, καθιστώντας τη Φρανκφούρτη μη ανταγωνιστική σε σχέση με τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια”. Ακόμη, η Ryanair δήλωσε ότι όλο το πλήρωμά της με έδρα τη Φρανκφούρτη “μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτικές θέσεις εντός του δικτύου της Ryanair” και ότι οι επιβάτες που επηρεάζονται από ακυρώσεις θα λάβουν ειδοποιήσεις και επιστροφές χρημάτων “τις επόμενες ημέρες”.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung”, η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Fraport, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση της Ryanair και κυρίως για το γεγονός ότι οι χρεώσεις αποτελούν παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την απόφαση αποχώρησης της εταιρείας. Επισημαίνεται ακόμη ότι οι αυξήσεις έχουν αποφασιστεί από το Κοινοβούλιο της Έσσης και ότι είναι μέτριες σε σχέση με άλλα αεροδρόμια ανάλογου μεγέθους.

Στη φωτογραφία, προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (πηγή: Frankfurter Allgemeine Zeitung”).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024