Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Ryanair αντιμέτωπη με απεργίες στην Ισπανία τον Ιανουάριο
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair αντιμέτωπη με απεργίες στην Ισπανία τον Ιανουάριο

Τα συνδικάτα ζητούν συμβάσεις σύμφωνα με τον τοπικό νόμο και όχι τις τρέχουσες ιρλανδικές συμβάσεις που χρησιμοποιεί η Ryanair και καλούν σε 24ωρες απεργίες στις 8, 10 και 13 Ιανουαρίου.

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair στην Ισπανία απειλούν με 3μερη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στον Ιανουάριο, εκτός εάν η αεροπορική εταιρεία συμφωνήσει να τους παραχωρήσει τοπικές συμβάσεις. Το USO και το Sitcpla, τα δύο συνδικάτα που εκπροσωπούν το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας στην Ισπανία, καλούν σε 24ωρες απεργίες στις 8, 10 και 13 Ιανουαρίου.

Τα συνδικάτα ζητούν συμβάσεις σύμφωνα με τον τοπικό νόμο και όχι τις τρέχουσες ιρλανδικές συμβάσεις που χρησιμοποιεί η Ryanair.

Ο Jairo Gonzalo, γραμματέας της Organización de USO στη Ryanair, δήλωσε: “Μετά από όλα όσα έχουν ήδη ειπωθεί και γίνει από τα δικαστήρια, την Επιθεώρηση Εργασίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά το 2018, είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι η Ryanair εξακολουθεί να αρνείται την αποδοχή του εθνικού δικαίου… όπως στη Γερμανία και τη Γαλλία”.

Η Ryanair έχει ήδη πληγεί από σειρά απεργιών τους τελευταίους 12 μήνες, από τότε που άρχισε να αναγνωρίζει τα συνδικάτα για πρώτη φορά. Τον περασμένο Ιούλιο, πιλότοι και πλήρωμα καμπίνας απήργησαν στην Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, επηρεάζοντας περίπου 100.000 ταξιδιώτες. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 το πλήρωμα καμπίνας απήργησε σε Γερμανία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες Ισπανοί εργαζόμενοι αερολιμένος στο αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης έχουν ήδη απεργήσει, καθώς δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα που ισχυρίζονται ότι τους είχαν υποσχεθεί, αλλά και γιατί δεν τους έχουν δοθεί αρκετά ζεστός ιματισμός για να αντιμετωπίσουν τον κρύο καιρό. Επίσης, περίπου 300 υπάλληλοι ασφαλείας που απασχολούνται στην Eulen δηλώνουν ότι δε θα επιστρέψουν στην εργασία τους στο αεροδρόμιο έως τουλάχιστον τις 21 Ιανουαρίου. Το σωματείο Alternativa Sindical κατηγορεί τη διοίκηση της Eulen για “περιφρόνηση” απέναντι στις συνθήκες εργασίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024