Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair χαιρετίζει δικαστική απόφαση κατά των εταιρειών αποζημιώσεων
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair χαιρετίζει δικαστική απόφαση κατά των εταιρειών αποζημιώσεων

Η Ryanair παρακινεί τους επιβάτες με έγκυρα EU261 αιτήματα αποζημίωσης να τα καταχωρούν απευθείας στην Ryanair και να αποφεύγουν εταιρείες 'claims chaser'.

Η Ryanair χαιρετίζει την δικαστική απόφαση του Court of Appeal, η οποία στηρίζει την πολιτική της Ryanair να επικοινωνεί απευθείας και να αποζημιώνει τους καταναλωτές σύμφωνα με τον EU261, απορρίπτοντας το αίτημα της εταιρείας αποζημιώσεων Bott & Co Solicitors Ltd., να λαμβάνει οποιοδήποτε μέρος από την αποζημίωση που έχουν λάβει απευθείας οι πελάτες της Ryanair.

Ο Lord Justice Lewison, ο οποίος μαζί με τον Lord Justice Simon και τον Lord Justice Lindblom, οι οποίοι προέδρευσαν στο Court of Appeal κατά την ακροαματική διαδικασία, δήλωσαν ότι η διαδικασία αιτήματος αποζημίωσης της Ryanair “επιτρέπει στους επιβάτες να αιτηθούν αποζημίωση με την ελάχιστη προσπάθεια” και επικρότησαν τα περυσινά ευρήματα του London High Court, ότι “η Ryanair έχει καθιερώσει έναν πολύ ευθύ και εύκολο τρόπο να για τους επιβάτες της, ώστε να λαμβάνουν αποζημιώσεις για καθυστερήσεις, είτε online είτε μέσω αλληλογραφίας, χωρίς την ανάγκη βοήθειας από τρίτους”.

Η Ryanair παρακινεί τους επιβάτες με έγκυρα EU261 αιτήματα αποζημίωσης να τα καταχωρούν απευθείας στην Ryanair και να αποφεύγουν εταιρείες “claims chaser”, όπως η Bott & Co, η Fairplane, η Hayward Baker, η Sky Legal and η Flightright, οι οποίοι μπορούν να αφαιρέσουν πάνω από το 40% μιας αποζημίωσης (250 ευρώ). Οι επιβάτες με έγκυρα αιτήματα απευθείας στην Ryanair θα λάβουν το 100% της EU261 αποζημίωσης που δικαιούνται χωρίς παρακρατήσεις.

Πέρυσι, η Ryanair δημιούργησε μια Ομάδα Αξιώσεων, ώστε να διαχειρίζεται όλα τα έγκυρα αιτήματα μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες, χρόνο ρεκόρ στην αγορά.

Ο Kenny Jacobs, υπεύθυνος Marketing της Ryanair δήλωσε: “Χαρετίζουμε την επιβεβαίωση του Court of Appeal, σχετικά με την απόφαση του περασμένου έτους του London High Court , η οποία επικροτούσε την πολιτική της Ryanair για τον τρόπο που επικοινωνεί και αποζημιώνει τα EU261 αιτήματα των πελατών μας. Αυτή η απόφαση αποτρέπει εταιρίες “claims chaser” όπως η Bott & Co, Fairplane, η Hayward Baker, η Sky Legal και η Flightright, όπου επιτιδευμένα και αχρείαστα τραβάνε τους καταναλωτές στα δικαστήρια ώστε να λάβουν πάνω από το 40% της αποζημείωσης, χωρίς να προσφέρουν καμία χρήσιμη υπηρεσία στους πελάτες.

Όταν οι πελάτες έχουν έγκυρο αίτημα αποζημίωσης, μπορούν να το θέσουν απευθείας στην ιστοσελίδα  Ryanair.com website και να αποφύγουν αχρείαστες χρεώσεις από εταιρίες “claims chasers”. Το περασμένο έτος, δημιουργήσαμε μια ομάδα Αξιώσεων, ώστε να διαχειριζόμαστε όλα τα αιτήματα μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες, κάνοντας την διαδικασία όσο πιο απλή γίνεται για τους πελάτες μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024