Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair περικόπτει τη χειμερινή της χωρητικότητα από 60% σε 40%
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair περικόπτει τη χειμερινή της χωρητικότητα από 60% σε 40%

Οι βάσεις της εταιρείας σε Cork, Shannon, και Toulouse κλείνουν για το χειμώνα. Η εταιρεία αναμένει να διατηρήσει έως και το 65% του δικτύου χειμερινών διαδρομών της, αλλά με μειωμένες συχνότητες.

Η Ryanair δημοσιοποίησε το αναθεωρημένο χειμερινό της πρόγραμμα. Λόγω των αυξημένων περιορισμών στις πτήσεις που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ, τα αεροπορικά ταξίδια προς / από μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτό προκάλεσε ελαφρά μείωση των κρατήσεων τον Οκτώβριο, αλλά ουσιαστικά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Υπό το πρίσμα αυτών των μειωμένων κρατήσεων και του σχεδίου της Ryanair να λειτουργεί με συντελεστές φορτίου 70%, η Ryanair μείωσε περαιτέρω το χειμερινό της πρόγραμμα (Νοέμβριος – Μαρ), μειώνοντας τη χωρητικότητα από 60% σε 40% από το το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία αναμένει να διατηρήσει έως και το 65% του δικτύου χειμερινών διαδρομών της, αλλά με μειωμένες συχνότητες. Εκτός από το χειμερινό κλείσιμο των βάσεων σε Cork, Shannon και Toulouse, η Ryanair ανακοίνωσε σημαντικές περικοπές αεροσκαφών που βρίσκονται σε βάσει στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βιέννη.

Με αυτήν τη μειωμένη χειμερινή ικανότητα και συντελεστές φόρτωσης περίπου στο 70%, η Ryanair αναμένει τώρα ότι η κυκλοφορία ολόκληρου του έτους (2021) να μειωθεί περίπου κατά 38 εκατ. επιβάτες, αν και αυτή η εκτίμηση θα μπορούσε να αναθεωρηθεί περαιτέρω προς τα κάτω, “εάν οι κυβερνήσεις της ΕΕ συνεχίσουν να κακοδιαχειρίζονται τα αεροπορικά ταξίδια και να επιβάλουν περισσότερα lockdown αυτόν τον χειμώνα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε: “Συνεχίσαμε να μειώνουμε τη χωρητικότητά μας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για να αντιμετωπίζουμε τόσο τις συνθήκες της αγοράς όσο και τους μεταβαλλόμενους κυβερνητικούς περιορισμούς, με στόχο τη διατήρηση ενός συντελεστή φόρτωσης 70%, που μας επιτρέπει να λειτουργούμε όσο γίνεται με ισοσκελισμό και ελαχιστοποίηση της ‘καύσης’ μετρητών. Ενώ η κατάσταση με τον COVID-19 παραμένει ρευστή και δύσκολο να προβλεφθεί, πρέπει τώρα να μειώσουμε την πρόβλεψη για την επιβατική κίνηση ολόκληρου του έτους κατά 38 εκατ. επιβάτες.

Αν και λυπούμαστε πολύ για αυτές τις περικοπές στο χειμερινό πρόγραμμα, αυτές μας επιβλήθηκαν από την κακή διοίκηση των αεροπορικών ταξιδιών της ΕΕ. Ο στόχος μας συνεχίζει να είναι η διατήρηση όσο γίνεται πιο εκτεταμένα του πτητικού μας προγράμματος, για να διατηρήσουμε τα αεροσκάφη, τους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας μας ενήμερο και απασχολούμενο, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις απώλειες θέσεων εργασίας. Είναι αναπόφευκτο, δεδομένης της κλίμακας αυτών των περικοπών, ότι θα εφαρμόσουμε περισσότερες άδειες άνευ αποδοχών και την κατανομή θέσεων εργασίας αυτόν τον χειμώνα σε εκείνες τις βάσεις όπου έχουμε συμφωνήσει σε μειωμένο χρόνο εργασίας και αποδοχές – αλλά αυτό είναι ένα καλύτερο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα από τις ό,τι οι μαζικές απολύσεις. Δυστυχώς, θα υπάρξουν περισσότερες απολύσεις σε αυτόν τον μικρό αριθμό βάσεων πληρώματος καμπίβνας, όπου δεν έχουμε ακόμη εξασφαλίσει συμφωνία σχετικά με το χρόνο εργασίας και τις περικοπές αμοιβών, η οποία είναι η μόνη εναλλακτική λύση. Συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε ενεργά τη βάση του κόστους μας για να είμαστε προετοιμασμένοι για τη σίγουρη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, μόλις αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τον COVID-19.

Εν τω μεταξύ, καλούμε όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ να υιοθετήσουν αμέσως και πλήρως το σύστημα ‘Φωτεινού Σηματοδότη’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο επιτρέπει την ασφαλή αεροπορική μεταφορά μεταξύ κρατών της ΕΕ σε περιφερειακή βάση (χωρίς τπυς προβληματικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς) για αυτές τις χώρες και περιοχές, που αποδεικνύεται ότι τα ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 είναι μικρότερα από 50 ανά 100.000 κατοίκους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024