Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair υπογράφει συμφωνία με την πορτογαλική Ένωση Πιλότων SPAC
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair υπογράφει συμφωνία με την πορτογαλική Ένωση Πιλότων SPAC

Η Ένωση BALPA (ΗΒ) υπογράφει συμφωνία παλαιότητας και μεταφοράς βάσης.

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την Πορτογαλική ένωση πιλότων SPAC, η οποία θα προβλέπει συμφωνίες παλαιότητας και μεταφοράς βάσης, ώστε να καλύπτει όλους τους άμεσα απασχολούμενους πιλότους της Ryanair στην Πορτογαλία. Οι διαπραγματεύσεις με την SPAC σχετικά με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σύμφωνα με το Πορτογαλικό Δίκαιο με τοπικές συμβάσεις θα αρχίσουν πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Ryanair υπέγραψε επίσης αυτή την εβδομάδα παρόμοιες συμφωνίες με τη BALPA στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ANPAC στην Ιταλία που καλύπτει όλους τους άμμεσα απασχολούμενους πιλότους της Ryanair στις χώρες αυτές. Μετά από διαπραγματεύσεις στη Μαδρίτη αυτήν την εβδομάδα, η Ryanair αναμένει επίσης να υπογράψει σύντομα μια συμφωνία αναγνώρισης με την Ισπανική Ένωση Πιλότων SEPLA, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για ταχείες διαπραγματεύσεις για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Ισπανικό δίκαιο.

Ο Chief People Officer της Ryanair, Eddie Wilson δήλωσε: “Αυτές οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με τις ενώσεις των πιλότων μας στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και σύντομα στην Ισπανία αποδεικνύουν τη σημαντική πρόοδο που σημειώνουμε στη σύναψη συνδικαλιστικών συμφωνιών με το προσωπικό μας στις μεγάλες αγορές της ΕΕ.

Τα πρόσφατα προβλήματα στη λειτουργία αεροπορικών εταιρειών στην Ευρώπη, όπως οι Primera Air, Cobalt, Air Azur και Small Planet (GER), καθώς και οι περικοπές των βάσεων που ανακοίνωσαν πολλές από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης ως απάντηση στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και στους χαμηλότερους αεροπορικούς ναύλους δεδομένης της σημαντικής ώθησης αυτών των ενωσιακών διαπραγματεύσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Οι πιλότοι της Ryanair και το πλήρωμα θαλάμου επιβατών αναγνωρίζουν ότι απολαμβάνουν καλύτερες αμοιβές, καλύτερα προγράμματα και σημαντικά καλύτερη ασφάλεια εργασίας από ό, τι οι αντίστοιχες αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ. Από τη μεριά μας αναγνωρίζουμε και εργαζόμαστε με συνδικάτα για τη σύναψη συμφωνιών που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα που προκαλούν ανισυχία στους πιλότους και το πλήρωμά μας σε όλες τις μεγάλες αγορές της ΕΕ.

Αναμένω ότι αυτές οι συμφωνίες στην Ισπανία και ειδικότερα στην Πορτογαλία θα ενθαρρύνουν τα σωματεία των μελών του πληρώματος θαλάμου επιβατών και στις δύο αυτές χώρες να απομακρύνουν τους υπαλλήλους ανταγωνιστικών αεροπορικών εταιρειών (οι οποίοι εμποδίζουν την πρόοδο) και να συνάψουν γρήγορα τις συμφωνίες πληρώματος θαλάμου επιβατών στις χώρες αυτές, όπως ήδη απαιτεί το πορτογαλικό και το ισπανικό πλήρωμα καμπίνας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023