Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ τοποθέτηση της IATA για την επιβολή τουριστικών περιορισμών στους ταξιδιώτες από την Κίνα
Αερομεταφορές

Η τοποθέτηση της IATA για την επιβολή τουριστικών περιορισμών στους ταξιδιώτες από την Κίνα

«Έχουμε τα εργαλεία για να διαχειριστούμε τον COVID-19 χωρίς να καταφεύγουμε σε αναποτελεσματικά μέτρα που κόβουν τη διεθνή συνδεσιμότητα, βλάπτουν την οικονομία των χωρών και καταστρέφουν θέσεις εργασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΙΑΤΑ

Είναι γνωστό πως η μία χώρα μετά την άλλη υιοθετεί μια σειρά μέτρων για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, ώστε να περιοριστεί την εξάπλωση του Covid-19. Από την άλλη η Κίνα αντιτίθεται πως όλα τα νέα μέτρα είναι παράλογοι ισχυρισμοί.

Παράλληλα η Κομισιόν δημοσίευσε έκτακτες συμβουλές για τους ταξιδιώτες από και προς την Κίνα. Ωστόσο η ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) περίμενε μέχρι σήμερα, για να τοποθετηθεί επίσημα.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΑΤΑ, Willie Walsh ανακοίνωσε:

«Πολλές χώρες επαναλειτουργούν τα τεστ COVID-19 και άλλα μέτρα για ταξιδιώτες από την Κίνα, παρόλο που ο ιός κυκλοφορεί ήδη ευρέως εντός των συνόρων τους. Είναι άκρως απογοητευτικό να βλέπεις αυτή την τρελή επαναφορά των μέτρων που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά τα τελευταία τρία χρόνια.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε γύρω από την άφιξη της παραλλαγής Omicron κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τοποθέτηση περιορισμών στα ταξίδια δεν επέφερε καμία διαφορά στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Το καλύτερο που έκανε είναι να καθυστερήσει για λίγες μέρες την κορύφωση της εξάπλωσης.

Γι’ αυτό, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δεχτούν τις συμβουλές των ειδικών, συμπεριλαμβανομένου του ΠΟΥ, που συμβουλεύουν κατά των ταξιδιωτικών περιορισμών. Έχουμε τα εργαλεία για να διαχειριστούμε τον COVID-19 χωρίς να καταφεύγουμε σε αναποτελεσματικά μέτρα που κόβουν τη διεθνή συνδεσιμότητα, βλάπτουν την οικονομία των χωρών και καταστρέφουν θέσεις εργασίας. Οι κυβερνήσεις πρέπει να βασίζουν τις αποφάσεις τους σε «επιστημονικά δεδομένα» και όχι σε «επιστημονική πολιτική».

Ενώ η Κίνα έχει χαλαρώσει σημαντικά τα συνοριακά μέτρα, προτρέπω την κινεζική κυβέρνηση να άρει τα τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση για όσους ταξιδεύουν στην Κίνα».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024