Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςICAO Council: Τροπολογία για τις διεθνείς οδηγίες ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια πτήσεων
Αερομεταφορές

ICAO Council: Τροπολογία για τις διεθνείς οδηγίες ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια πτήσεων

Οι συσκευές που τροφοδοτούνται από μικρές μπαταρίες λιθίου μπορούν να παραμείνουν ενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το ICAO Council ενέκρινε μια νέα τροπολογία που αφορά τις διεθνείς οδηγίες, σχετικά με τη μεταφορά ενεργοποιημένων ηλεκτρονικών συσκευών με μικρή μπαταρία λιθίου στις χειραποσκευές των επιβατών.

Με βάση την αναθεωρημένη ρύθμιση, οι συσκευές που τροφοδοτούνται από μικρές μπαταρίες λιθίου μπορούν να παραμείνουν ενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια της πτήσης, υπό την προϋπόθεση ότι η περιεκτικότητα λιθίου της μπαταρίας να είναι μικρότερη από 0,3 γραμμάρια ή εάν η απόδοση της μπαταρίας ιόντων λιθίου είναι μικρότερη από 2,7 Wh.

Για συσκευές με μπαταρίες λιθίου που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, παραμένει η υποχρέωση απενεργοποίησης, κατά τη διάρκεια των πτήσεων

Η απόφαση του Συμβουλίου ακολουθεί τις συστάσεις της Επιτροπής Αεροναυτιλίας και της Dangerous Goods Panel, υπογραμμίζει πως δεν είναι απαραίτητοι οι περιορισμοί για τις συσκευές με μικρές μπαταρίες λιθίου.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024