Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚ. Καραμανλής: 'Επιλέξαμε κλαδικά – οριζόντια μέτρα για την ενίσχυση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών'
Αερομεταφορές

Κ. Καραμανλής: 'Επιλέξαμε κλαδικά – οριζόντια μέτρα για την ενίσχυση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών'

Ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι αυτή θα ανέρχεται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 11% του κύκλου των εργασιών τα αεροπορικής εταιρείας, καθώς και πως 'αποτελεί τη μικρότερη που λαμβάνει αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη'.

“Απόλυτη προτεραιότητα μας αποτελεί η στήριξη των θέσεων 12.000 εργαζομένων στο χώρο των αερομεταφορών” ανέφερε ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής αποσαφηνίζοντας το πλαίσιο στήριξης και ενίσχυσης των αερομεταφορών κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η ενίσχυση που παρέχει το ελληνικό δημόσιο αφορά συνολικά στον κλάδο των αερομεταφορών κι όχι μόνο την Aegean όπως παρουσιάζει η αντιπολίτευση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα “δεν αφορούν ειδικά και περιοριστικά στη στήριξη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας και μόνο, όπως έγινε σε άλλες χώρες”.

Ειδικότερα, απαντώντας για την κρατική ενίσχυση της Aegean ξεκαθάρισε ότι αυτή θα ανέρχεται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 11% του κύκλου των εργασιών τα αεροπορικής εταιρείας, καθώς και πως “αποτελεί τη μικρότερη που λαμβάνει αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη”. Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η χώρα μας επέλεξε να προβεί σε κλαδικά – οριζόντια μέτρα για την ενίσχυση κι άλλων ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, που επέλεξαν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα ενίσχυσης, πέρα από το πλαίσιο που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όσον αφορά στην επιδότηση για τις άγονες γραμμές, ανέφερε πως για τον Απρίλιο και τον Μάιο ανέρχεται συνολικά στα 6 εκατ. ευρώ, 4 εκατ. ευρώ για την Aegean και 2 εκατ. ευρώ για την Sky Express.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024