Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαι πάλι στον αέρα η Air Serbia (πρώην JAT)
Αεροπορικές εταιρείες

Και πάλι στον αέρα η Air Serbia (πρώην JAT)

Από το 2014 η Air Serbia αναμένεται να απασχολεί -αμέσως ή εμμέσως- περισσότερα από 21.000 άτομα, συνεισφέροντας στο εθνικό ΑΕΠ της Σερβίας πάνω από 700 εκατ. δολ. ετησίως.

Το πρώτο αεροσκάφος του νεοσύστατου αερομεταφορέα της Σερβίας Air Serbia (πρώην Jat Airways), απογειώθηκε χθες, στις 3 το μεσημέρι (4 μ.μ. ώρα Ελλάδος), από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου “Νίκολα Τέσλα”, σε πανηγυρικό κλίμα. Σύμφωνα, με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η πρώτη πτήση ήταν δοκιμαστικού χαρακτήρα και είχε προορισμό το Νόβισαντ. Το αεροπλάνο συνόδευσαν τρία μαχητικά αεροσκάφη της σερβικής πολεμικής αεροπορίας. Μάλιστα ο διοικητής της 204ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Πρέντραγκ Μπάντιτς γνωστοποίησε, με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την προσγείωση, ότι συγχρόνως τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν άσκηση αναχαίτισης και προσγείωσης σε περίπτωση αεροπειρατείας και απαγωγής επιβατών, που συνιστά μία από τις κύριες σύγχρονες απειλές.

Το πρώτο αεροσκάφος, τύπου Airbus A319, της Air Serbia έφθασε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου στις 19 Οκτωβρίου. Η πρώτη εμπορική πτήση της Air Serbia θα γίνει από το Βελιγράδι, με προορισμό το Άμπου Ντάμπι, στις 26 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η σερβική κυβέρνηση και ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Etihad Airways, υπέγραψαν, την 1η Αυγούστου 2013, συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, σύμφωνα με την οποία μεταβιβάστηκε στην Etihad το 49% του μετοχικού κεφαλαίου των σερβικών αερογραμμών, οι οποίες μετονομάστηκαν από Jat Airways σε Air Serbiα. Στους όρους της συμφωνίας περιλαμβάνεται, επίσης, η ανάληψη του management της νεοσύστατης εταιρείας από την Etihad Airways, για διάστημα πέντε ετών.

Από το 2014 η Air Serbia αναμένεται να απασχολεί -αμέσως ή εμμέσως- περισσότερα από 21.000 άτομα, συνεισφέροντας στο εθνικό ΑΕΠ της Σερβίας πάνω από 700 εκατ. δολ. ετησίως.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023