Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚανονικά θα διεξαχθούν οι πτήσεις το Σαββατοκύριακο καθώς κρίθηκε παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Αερομεταφορές

Κανονικά θα διεξαχθούν οι πτήσεις το Σαββατοκύριακο καθώς κρίθηκε παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομη κρίθηκε η 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης σε δήλωση του σημείωσε πως είναι θετικό το γεγονός ότι η κίνηση των αεροπορικών αφίξεων Οκτωβρίου θα συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική της πορεία.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του έκρινε παράνομη την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου. Επομένως όλες οι πτήσεις θα διεξαχθούν κανονικά. 
 
Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην απεργία ως αντίδραση στην υπουργική απόφαση που δίνει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής αεροναυτιλίας, “για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες”. 
 
Με αφορμή την ακύρωση της απεργίας ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είναι θετικό το γεγονός πως με την ακύρωση της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η κίνηση των αεροπορικών αφίξεων Οκτωβρίου θα συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική της πορεία. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, παρά τη μεγάλη αύξηση, άνω του 25%, στις πτήσεις στη χώρα μας, έχουν έως σήμερα λειτουργήσει αποτελεσματικά επιδεικνύοντας επαγγελματισμό. Είναι όμως σημαντικό να αναγνωρίσουν και εκείνοι τις ευθύνες τους όσον αφορά στον καταλυτικό ρόλο που έχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και για την θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό“.
 
Από την πλευρά της, η Πολιτεία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα αυξημένα έσοδα τελών αεροναυτιλίας -ένα απόλυτα αυτοχρηματοδοτούμενο μέρος του συστήματος αερομεταφορών- προς την κατεύθυνση άμεσων επενδύσεων σε επίπεδο εξοπλισμού, εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού” επισήμανε ο κ. Ανδρεάδης.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024