Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας
Αερομεταφορές

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας

Η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας καθίσταται ο οικονομικός ρυθμιστής της αγοράς αερομεταφορών, με αποστολή την άσκηση ρυθμιστικών, κανονιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων στο τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α).

 Το σχέδιο νόμου επιδιώκει να αποτελέσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου ο επιβαλλόμενος διαχωρισμός της αρμοδιότητας κανονιστικής ρύθμισης και εποπτείας από την παροχή των σχετικών υπηρεσιών να υλοποιηθεί, υπό όρους αυξημένης αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας και διαφάνειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι βασικές αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο “Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών”, είναι οι εξής:

  • Αναδιαμόρφωση της διοικητικής διάρθρωσης της Αρχής μέσω του οργανογράμματός της.
  • Οργάνωση του ελεγκτικού της έργου ανά τομέα και ανά κατηγορία εποπτευόμενου φορέα (αεροπορικές εταιρείες, αερολιμένες κλπ).
  • Διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων της Αρχής από τις αρμοδιότητες των εποπτευομένων φορέων.

Η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας καθίσταται ο οικονομικός ρυθμιστής της αγοράς αερομεταφορών, με αποστολή την άσκηση ρυθμιστικών, κανονιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων στο τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων, ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποτελεί πλέον Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων, έχοντας υπό τον έλεγχό της τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια που δεν περιήλθαν στη Fraport Greece.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ξεκινά αύριο, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα, στην αρμόδια, Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023
19/05/2023