Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚατεπείγουσα προσγείωση αεροσκάφους της Southwest στην Αβάνα λόγω βλάβης κινητήρα
Αερομεταφορές

Κατεπείγουσα προσγείωση αεροσκάφους της Southwest στην Αβάνα λόγω βλάβης κινητήρα

SWA inaugural flight landing.

Το Boeing 737 της εταιρείας (πτήση SWA 3923) υπέστη βλάβη σε έναν από τους κινητήρες του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απογείωσης, ανέφερε η CACSA, δημόσια επιχείρηση που διαχειρίζεται τις αερομεταφορές στην Κούβα.

Αεροσκάφος Boeing 737 της αμερικανικής εταιρείας Southwest με 147 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση χθες Κυριακή 5 Μαρτίου, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς σοβαρά, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας, της πρωτεύουσας της Κούβας, καθώς υπέστη βλάβη ένας από τους κινητήρες του, ανακοίνωσε η Corporación de la Aviación Cubana (CACSA).

Το Boeing 737 της εταιρείας Southwest (SWA 3923) υπέστη «βλάβη σε έναν από τους κινητήρες του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απογείωσης», ανέφερε η CACSA.

Η ανακοίνωση της Southwest αναφέρει: «Η πτήση 3923 από την Αβάνα της Κούβας για το Fort Lauderdale της Φλόριντα, το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη πρόσκρουση με πουλιά σε κινητήρα και στη μύτη του αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωση. Οι πιλότοι επέστρεψαν με ασφάλεια στην Αβάνα όπου οι πελάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος μέσω τσουλήθρων, λόγω παρατήρησης καπνού στην καμπίνα. Επαινούμε τις γρήγορες, επαγγελματικές ενέργειες των πιλότων και των αεροσυνοδών μας για την ανταπόκρισή τους σε αυτό το γεγονός. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την ταλαιπωρία και επικοινωνήσαμε για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες τους και να προσφέρουμε υποστήριξη».

Το συμβάν σημειώθηκε στις 12:05 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 19:05 ώρα Ελλάδας).

Σε βίντεο που τράβηξε επιβάτης με κινητό, η καμπίνα των επιβατών φαίνεται να γεμίζει καπνό, ενώ πανικόβλητοι γονείς προσπαθούν να δείξουν στα παιδιά πως να φορέσουν τις μάσκες οξυγόνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024