Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚοινή επαναξιολόγηση της FAA και της Boeing για τα 787 Dreamliner
Αερομεταφορές

Κοινή επαναξιολόγηση της FAA και της Boeing για τα 787 Dreamliner

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών των ΗΠΑ Ray LaHood και ο διαχειριστής της FAA, Michael P. Huerta ανακοίνωσαν την από κοινού αναθεώρηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την Boeing πρόσφατων ζητημάτων του αεροσκάφους 787 και των βασικών του συστημάτων.

EVERETT, WASH. – “Η Boeing είναι σίγουρη για το σχεδιασμό και τις επιδόσεις του 787. Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό αεροπλάνο, που έχει τεράστια αξία για τους πελάτες και παρέχει μια βελτιωμένη εμπειρία πτήσης στους επιβάτες της”, δηλώνει η εταιρεία, με την από κοινού επαναξιολόγηση που θα γίνει με την FAA, στο αεροσκάφος 787 Dreamliner.

“Το αεροπλάνο έχει ολοκληρώσει 50.000 ώρες πτήσης και καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερες από 150 πτήσεις. Η επιδόσεις του εν ώρα πτήσης είναι στο ίδιο επίπεδο με το καλύτερο αεροσκάφος στον κλάδο -το Boeing 777. Όπως και το 777, στους 15 μήνες της χρήσης του, βλέπουμε τη μεγάλη αξιοπιστία του στόλου 787 να κυμαίνεται πάνω από 90%.

Πάνω από ένα χρόνο πριν, το 787 ολοκληρωσε την πιο ισχυρή και αυστηρή διαδικασία πιστοποίησης στην ιστορία της FAA. Παραμένουμε απόλυτα σίγουροι για το σχεδιασμό του αεροπλάνου και του παραγωγικής διαδικασίας.Οι τακτικές αναθεωρήσεις του προγράμματος και της τεχνικής προόδου είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας πιστοποίησης και εποπτείας που έχει δημιουργήσει το σημερινό ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα εναέριων μεταφορών. Ενώ η αξιοπιστία του 787 είναι στο ίδιο επίπεδο με τα καλύτερα αεροσκάφη στην κατηγορία του, έχουμε αντιμετωπίσει εσωτερικά ζητήματα τους τελευταίους μήνες και δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι όσο υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Για το λόγο αυτό, ανακοινώσαμε από κοινού με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) την έναρξη επανεξέτασης των πρόσφατων θεμάτων του 787 και των κρίσιμων συστημάτων του αεροσκάφους.

Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί από κοινού με την FAA αυτή η επανεξέταση. Η συνήθης πρακτική μας μας επιβάλει να εφαρμόσουμε αυστηρή και συνεχή επικύρωση των εργαλείων, των διαδικασιών και των συστημάτων μας, έτσι ώστε να μπορούμε πάντα να εξασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα μας διαθέτουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και αξιοπιστίας στους πελάτες μας.

Ακριβώς όπως είμαστε σίγουροι για το αεροπλάνο, είμαστε εξίσου σίγουροι για την κανονιστική διαδικασία που έχει εφαρμοστεί με το 787 από την έναρξη του σχεδιασμού του. Με αυτό το αεροπλάνο, η FAA διεξάγει την πιο ισχυρή διαδικασία πιστοποίησης από ποτέ. Αναμένουμε ότι αυτή η αναθεώρηση θα συμπληρώσει αυτήν την προσπάθεια”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Jim McNerney εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση, ύστερα από την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Μεταφορών των ΗΠΑ Ray LaHood και του διαχειριστή της FAA, Michael P. Huerta για την αναθεώρηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την Boeing πρόσφατων ζητημάτων του αεροσκάφους 787 και των βασικών του συστημάτων: “Η Boeing μοιράζεται την ίδια δέσμευση για την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών που ο γενικός γραμματέας Μεταφορών και ο διαχειριστής της FAA ανέφεραν το πρωί στην Ουάσινγκτον. Στηρίζουμε επίσης 100% την ακεραιότητα του 787 και την αυστηρή διαδικασία που οδήγησε στην επιτυχή πιστοποίηση και την έναρξη της λειτουργίας του. Ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε στην από κοινού επανεξέταση με την FAA και πιστεύουμε ότι θα επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη μας και η εμπιστοσύνη των πελατών και του επιβατικού κοινού στην αξιοπιστία, την ασφάλεια και την απόδοση των νέων καινοτόμων 787 Dreamliner”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024