Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςLufthansa: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω σφοδρών αναταράξεων – Επτά τραυματίες
Αερομεταφορές

Lufthansa: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω σφοδρών αναταράξεων – Επτά τραυματίες

«Την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν το δείπνο, το αεροσκάφος έκανε βουτιά», δήλωσε επιβάτης στην Washington Post.

Σε θρίλερ μετατράπηκε πτήση της Lufthansa που περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Όστιν του Τέξας, χτυπήθηκε από σφοδρές ανταράξεις. Συγκεκριμένα η πτήση 469 με προορισμό τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας αναγκάστηκε να εκτραπεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ουάσιγκτον Ντάλες στη Βιρτζίνια, λόγω των αναταράξεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αρχής Αεροδρομίων της Ουάσιγκτον Μάικλ Κάμπιτζ.

«Αυτές ήταν οι λεγόμενες “αναταράξεις καθαρού αέρα”, οι οποίες μπορούν να συμβούν χωρίς ορατά καιρικά φαινόμενα και προηγούμενη προειδοποίηση. Αεροσυνοδοί που είχαν εκπαιδευτεί γι’ αυτές τις περιπτώσεις παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες επιβάτες μέσα στο αεροσκάφος», αποκάλυψε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Τα πληρώματα ανταποκρίθηκαν στην κρίσιμη κατάσταση και μετέφεραν επτά άτομα σε νοσοκομεία με τραύματα που πιστεύεται ότι ήταν ελαφρά, είπε ο Κάμπιτζ.

Χρηματική αποζημίωση προς του επιβάτες

Η αεροπορική εταιρεία πρόσφερε στους επιβάτες αποζημίωση στους επιβάτες δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων, ωστόσο αυτό δεν καθησύχασε: «Πολλά από τα σχέδιά μας έχουν επηρεαστεί, τα ρούχα μας έχουν καταστραφεί και σίγουρα περιμένουμε πολλά περισσότερα από ένα ξενοδοχείο απόψε».

«Θα θέλαμε να λάβουμε άμεση βοήθεια και αποζημίωση για το καταστροφικό περιστατικό αναγκαστικής προσγείωσης με το LH469», έγραψε μια επιβάτης στο Twitter. Η αεροπορική εταιρεία παρέχει επίσης ξενοδοχειακά καταλύματα στους επιβάτες. Οι επτά τραυματίες διακομίστηκαν νοσοκομεία.

Τα ατυχήματα στην καμπίνα των αεροσκαφών

Οι αναταράξεις εξακολουθούν να είναι η κύρια αιτία ατυχημάτων και τραυματισμών κατά τη διάρκεια μίας πτήσης, σύμφωνα με μια έκθεση NTSB του 2021. Οι αναταράξεις αντιπροσώπευαν το 37,6% όλων των ατυχημάτων στις μεγαλύτερες εμπορικές αεροπορικές εταιρείες μεταξύ 2009 και 2018.

Το φαινόμενο του στροβιλισμού που επηρεάζει τα αεροπλάνα είναι ουσιαστικά ασταθής αέρας που κινείται με απρόβλεπτο τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι το συνδέουν με ισχυρές καταιγίδες. Αλλά ο πιο επικίνδυνος τύπος είναι οι αναταράξεις του καθαρού αέρα, οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθούν και συχνά χωρίς ορατή ένδειξη στον άμεσο ορίζοντα.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024