Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςMόνο με αρνητικό τεστ COVID-19 όσοι έρχονται αεροπορικώς από Τσεχία
Αερομεταφορές

Mόνο με αρνητικό τεστ COVID-19 όσοι έρχονται αεροπορικώς από Τσεχία

Όσοι επιβάτες ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από τη Δημοκρατία της Τσεχίας θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19. Η NOTAM ισχύει τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αεροπορική οδηγία (NOTAM) που αφορά τους επιβάτες από την Τσεχία και θα ισχύει από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα,  με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 εκδόθηκε NOTAM που προβλέπει ότι όσοι επιβάτες ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από τη Δημοκρατία της Τσεχίας θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊο από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

Παράλληλα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024