Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα πολιτική στη μεταφορά αποσκευών σε όλες τις πτήσεις της Aegean
Η Aegean απλοποιεί την πολιτική της για τα επιτρεπτά όρια των αποσκευών

Νέα πολιτική στη μεταφορά αποσκευών σε όλες τις πτήσεις της Aegean

Οι επιβάτες δικαιούνται να μεταφέρουν δωρεάν συγκεκριμένο αριθμό και βάρος αποσκευών ανάλογα με τη Θέση (Οικονομική ή Διακεκριμένη) που έχουν επιλέξει.

Η Aegean αναπροσαρμόζει τους κανονισμούς μεταφοράς αποσκευών σε όλες τις πτήσεις της από 15 Ιουνίου 2012, υιοθετώντας την πολιτική η οποία ήδη εφαρμόζεται από άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρίες. Με τη νέα πολιτική η Aegean εναρμονίζει τη διαδικασία μεταφοράς αποσκευών με αυτή των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών. Έτσι οι επιβάτες δικαιούνται να μεταφέρουν δωρεάν συγκεκριμένο αριθμό και βάρος αποσκευών ανάλογα με τη Θέση (Οικονομική ή Διακεκριμένη) που έχουν επιλέξει.

Τι ισχύει για βρέφη
Για όσους επιβάτες επιθυμούν να μεταφέρουν περισσότερες ή και υπέρβαρες από αυτές που δικαιούνται αποσκευές, υπάρχει η δυνατότητα να τις προπληρώσουν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, του mobile site και του τηλεφωνικού κέντρου της Aegean.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρεώσεις αυτές είναι έως και 40% φθηνότερες από τις αντίστοιχες  που ισχύουν σε περίπτωση που η πληρωμή πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο.  Αναλυτικά από την 15 Ιουνίου 2012 ισχύουν τα παρακάτω:  

Χρέωση Επιπλέον / Υπέρβαρων Αποσκευών
– Προπληρωμή μέσω του (α) Aegean website, (β) του mobile site και (γ) μέσω του τηλεφωνικού κέντρου.

Δεν επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευής άνω των 32 κιλών. Θα πρέπει να αποσταλεί ως cargo. Η μεταφορά του υπέρβαρου μπορεί να πραγματοποιηθεί με μεταφορά επιπλέον αποσκευής, η οποία βασίζεται στις παραπάνω χρεώσεις.
Σε περίπτωση που η αγορά των επιπλέον αποσκευών ή υπέρβαρων αποσκευών πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο, ισχύουν οι παρακάτω χρεώσεις:

– Πληρωμή στο αεροδρόμιο


Δεν επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευής άνω των 32 κιλών. Θα πρέπει να αποσταλεί ως cargo. Η μεταφορά του υπέρβαρου μπορεί να πραγματοποιηθεί με μεταφορά επιπλέον αποσκευής, η οποία βασίζεται στις παραπάνω χρεώσεις.

Προνόμια Χρυσών Μελών Miles & Bonus και Χρυσών Μελών των εταιρειών-μελών της Star Alliance
Tα Χρυσά μέλη του προγράμματος Miles&Bonus και τα Χρυσά μέλη των προγραμμάτων των υπολοίπων εταιρειών-μελών της Star Alliance, δικαιούνται μία επιπλέον αποσκευή δωρεάν, με μέγιστο επιτρεπτό όριο για τη Διακεκριμένη Θέση 32 κιλά και αντίστοιχα 20 κιλά για την Οικονομική Θέση. Συγκεκριμένα, τα Χρυσά μέλη που ταξιδεύουν στη Διακεκριμένη Θέση δικαιούνται έως και 3 αποσκευές των 32 κιλών η κάθε μία ενώ αντίστοιχα στην Οικονομική Θέση δικαιούνται έως και 2 αποσκευές των 20 κιλών η κάθε μία.

Σημαντικές διευκρινήσεις:

  • Η νέα πολιτική αφορά αποκλειστικά στις πτήσεις που εκτελούνται από την Aegean.
  • Οι επιπλέον αποσκευές μπορούν να προπληρωθούν κατά τη διαδικασία της online αγοράς εισιτηρίου από το επίσημο website της Aegean ή από το mobile site της (mobile.aegeanair.com). Εναλλακτικά, οι επιπλέον αποσκευές μπορούν να προπληρωθούν μέσω της ενότητας του website ή mobile site ‘My Booking’, κατόπιν της ολοκλήρωσης αγοράς του εισιτηρίου. Η προπληρωμή είναι επίσης εφικτή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Aegean. Ωστόσο, η δυνατότητα για αγορά επιπλέον αποσκευής μπορεί να γίνει και από το αεροδρόμιο αλλά πάντα θα ισχύει η μεγαλύτερη χρέωση βάσει του παραπάνω τιμοκαταλόγου.
  • Η χρέωση των αποσκευών που έχουν επιπλέον βάρος (πάνω από 20 και μέχρι 32 κιλά) μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας ή και των γραφείων έκδοσης εισιτηρίων στο αεροδρόμιο (συμβουλευτείτε τις παραπάνω χρεώσεις).
  • Οι επιπλέον αποσκευές μπορούν να προπληρωθούν έως και μία ώρα πριν την πτήση.
  • Σε περίπτωση που είναι επιθυμητή η επανέκδοση εισιτηρίου, το οποίο έχει εκδοθεί σύμφωνα με την προηγούμενη πολιτική ορίων αποσκευών (δηλαδή πριν τις 14/06/2012),  θα ισχύσει η νέα πολιτική χρέωσης για τις αποσκευές, ανά τεμάχιο.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης εισιτηρίων, οι χρεώσεις για τις επιπλέον προπληρωμένες αποσκευές μπορούν να επιστραφούν χωρίς καμία επιβάρυνση μέσω του τηλεφωνικού κέντρου.
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς επιπλέον αποσκευών μέσω της ιστοσελίδας της Aegean για τα βρέφη. Η αγορά των επιπλέον αποσκευών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρίας ή και των γραφείων έκδοσης εισιτηρίων στο αεροδρόμιο (συμβουλευτείτε τις παραπάνω χρεώσεις).
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προαγοράσετε από το τηλεφωνικό κέντρο της Aegean επιπλέον ή υπέρβαρες αποσκευές μεμονωμένα, εφόσον έχετε ήδη πραγματοποιήσει την αγορά εισιτηρίου, θα επιβαρύνεστε με 8 ευρώ ανά επιβάτη.

Για τους επιβάτες που έχουν εκδώσει το εισιτήριό τους έως και τις 14 Ιουνίου 2012, η πολιτική των επιτρεπτών ορίων αποσκευών γίνεται σύμφωνα με την πολιτική χρέωσης ανά κιλό ενώ από 15 Ιουνίου 2012 και έπειτα, η πολιτική που ισχύει είναι ανά αποσκευή όπως ακριβώς περιγράφεται εκτενώς πιο πάνω.

Επιτρεπτά όρια αποσκευών για εισιτήρια που έχουν εκδοθεί μέχρι και 14 Ιουνίου 2012
Χειραποσκευές – Οικονομική Θέση
Μπορείτε να μεταφέρετε 1 χειραποσκευή μέσα στην καμπίνα των επιβατών, με μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις 55εκ. μήκος Χ 40εκ. ύψος Χ 20εκ. πλάτος.

Χειραποσκευές – Διακεκριμένη Θέση (Business)
Μπορείτε να μεταφέρετε μέχρι 2 χειραποσκευές μέσα στην καμπίνα των επιβατών, εκ των οποίων η πρώτη δεν πρέπει να ξεπερνά σε διάσταση τα 55εκ. μήκος Χ 40εκ. ύψος Χ 20εκ. πλάτος (ή τα 20εκ. μήκος για τις θήκες ενδυμάτων), ενώ η δεύτερη τα 45εκ. μήκος Χ 35εκ. ύψος Χ 20εκ. πλάτος. Το βάρος της πρώτης χειραποσκευής δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8 κιλά ενώ της δεύτερης τα 5 κιλά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023