Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ James Hogan ηγετικό στέλεχος του κλάδου αεροπορικών εταιρειών για το 2013
Αερομεταφορές

Ο James Hogan ηγετικό στέλεχος του κλάδου αεροπορικών εταιρειών για το 2013

Το βραβείο Executive Leadership Award επιλέχθηκε από επιτροπή ειδικών κριτών του κλάδου των αερομεταφορών μετά από ενδελεχή διερεύνηση της απόδοσης της Etihad Airways τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, αναγνωρίσθηκε για “την εξαιρετική στρατηγική σκέψη και την ηγεσία” του κερδίζοντας στην κατηγορία Executive Leadership στο πλαίσιο της εκδήλωσης των διακεκριμένων βραβείων Airline Strategy Awards, που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο και φέτος πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Honourable Society of Lincoln’s Inn και τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες στελέχη με πολυετή εμπειρία στον κλάδο, από όλο τον κόσμο.

Το βραβείο Executive Leadership Award επιλέχθηκε από επιτροπή ειδικών κριτών του κλάδου των αερομεταφορών μετά από ενδελεχή διερεύνηση της απόδοσης της Etihad Airways τους τελευταίους 12 μήνες. Διενεργήθηκε εκ βαθέων ανάλυση σχετικά με την αυξημένη κερδοφορία της αεροπορικής, την ηγετική της ανάπτυξη στον κλάδο και τη μοναδική, νέα στρατηγική συνεργασίας με άλλους αερομεταφορείς.

Η βράβευση του κ. Hogan έρχεται ως συνέχεια της απονομής του τίτλου CAPA Aviation Executive για το 2012 στον οποίο αναγνωρίζεται για την “επιρροή του στον κλάδο των αερομεταφορών, την εξαιρετική στρατηγική του σκέψη, και την πρωτοποριακή κατεύθυνση για ανάπτυξη”.

Ο Max Kingsley-Jones, πρόεδρος της επιτροπής και συντάκτης στο περιοδικό Airline Business δήλωσε: “Είμαι ιδιαιτέρως ευχαριστημένος για την φετινή αναγνώριση του James Hogan με το βραβείο Executive Leadership. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από κάθε άποψη από την ηγεσία του στην Etihad Airways και από τους πρωτοποριακούς τρόπους με τους οποίους η αεροπορική εταιρεία έχει αναπτυχθεί τόσο σε μέγεθος όσο και σε βαθμό επιτυχίας.

Κατά το προηγούμενο έτος, πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν προκλήσεις λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, ωστόσο ο James ηγήθηκε μίας εκπληκτικής ιστορίας ανάπτυξης και η κριτική επιτροπή θέλησε να το αναγνωρίσει αυτό απονέμοντας του τον τίτλο του ηγετικού στελέχους του κλάδου για το 2013″.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι: Geoff Dixon, πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της αυστραλιανής αεροπορικής Qantas, Ray Webster πρώην Πρόεδρος της αεροπορικής χαμηλού κόστους easyJet, Doug Steeland, πρώην επικεφαλής του τμήματος εναέριας κυκλοφορίας του πανεπιστημίου Cranfield και Chris Tarry, ένας από τους πλέον εξέχοντες αναλυτές αερομεταφορών στην οικονομική αγορά του Λονδίνου.  

Ο κ. Hogan δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή η αναγνώρισή μου από συναδέλφους του κλάδου των αερομεταφορών παγκοσμίως και η παρούσα αποτελεί μία εξαιρετική επιβράβευση για όλους εμάς στην Etihad Airways και για τους μετόχους μας στο Άμπου Ντάμπι.

Πριν από πέντε χρόνια υπέγραψα εκ μέρους της Etihad Airways την μεγαλύτερη παγκοσμίως παραγγελία εμπορευματικού αεροσκάφους – 205 μικρού και μεγάλου μεγάθους αεροπλάνα – κατά τη διάρκεια του Farnborough Air Show. Από τότε έχουμε κάνει τεράστια βήματα και το μεγαλύτερο ήταν πέρυσι.

Η αναγνώριση αυτή έρχεται ως αποκορύφωση των εξαιρετικών τελευταίων 12 μηνών κατά τους οποίους έχουμε αυξήσει την κερδοφορία μας, έχουμε εστιάσει τις δυνάμεις μας στην εξυπηρέτηση πελατών, ενώ το βλέμμα μας παραμένει άγρυπνο σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την προώθηση της στρατηγικής μας για ανάπτυξη της πρώτης συμμαχίας κεφαλαίου αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο”.

Η Etihad Airways ανακοίνωσε 200% αύξηση καθαρών κερδών για το 2012 φτάνοντας τα 42 εκατ. δολ. από 4,8 δισ. δολ. έσοδα, παρουσιάζοντας 17% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά  23%, ξεπερνώντας τα 10 εκατ. και η αεροπορική εταιρεία συνέβαλλε 2,3 δισ. απευθείας επένδυση στο Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι και 8,4 δισ. δολ. έμμεσης δαπάνης.

Στην προσπάθειά της να εισάγει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, η Etihad Airways υπέγραψε νέες συμφωνίες συνεργασίας κοινού κωδικού με αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο. Για το 2012 η συγκεκριμένη στρατηγική απέφερε στην αεροπορική εταιρεία 600 εκατ. δολ. κέρδη.

Οι συμφωνίες συνεργασίας με άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισης δαπανών και συνεργασία σε θέματα, όπως η εξεύρεση αεροσκαφών και μηχανών και η συντήρησή τους.

Η Etihad Airways κατέχει μερίδιο της airberlin, της Air Seychelles, της Virgin Australia, Aer Lingus και, μετά από ρυθμιστικές εγκρίσεις, το 24% της ινδικής Jet Airways.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024