Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ μεγαλύτερος στόλος αεροσκαφών Α380 της Emirates παγκοσμίως αποκτά νέο 'σπίτι'
Αεροπορικές εταιρείες

Ο μεγαλύτερος στόλος αεροσκαφών Α380 της Emirates παγκοσμίως αποκτά νέο 'σπίτι'

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη αναχώρηση αεροσκάφους Α380 της Emirates από το νέο Concourse A – Terminal 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι.

Η Emirates πέτυχε άλλη μια πρωτιά με την εναρκτήρια πτήση του A380 από τις νέες και κατασκευασμένες για το σκοπό αυτό, πλήρως συμβατές με αεροσκάφη τύπου Α380 εγκαταστάσεις στον κόσμο, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Μέρος του συγκροτήματος Terminal 3, το Concourse A θα γίνει το “νέο σπίτι των αεροσκαφών τύπου Α380 της Emirates”, από όπου οι επιβάτες θα μπορούν να συνδεθούν με περισσότερους από 20 προορισμούς που εκτελούν τα αεροσκάφη Α380 σε όλο τον κόσμο. Σε αυτούς τους προορισμούς συμπεριλαμβάνονται και οι πτήσεις προς την Ευρώπη που εκτελούνται με την αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas, στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η έγκριση της οποίας εκκρεμεί από την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών.

Η πτήση με κωδικό EK003 που αναχώρησε στις 2 Ιανουαρίου στις 14.30 με προορισμό το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου σηματοδότησε την έναρξη των πτήσεων μέσω τεσσάρων πυλών που άνοιξαν στο Concourse Α. Αυτό αποτελεί επίσης μέρος των εν εξελίξει λειτουργικών δοκιμών και ελέγχων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη εμπειρία των επιβατών πριν την επίσημη έναρξη, και προτού τεθεί σε πλήρη λειτουργία κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Περισσότεροι από 500 επιβάτες της Πρώτης, Διακεκριμένης και Οικονομικής Θέσης  αποτέλεσαν τους πρώτους ταξιδιώτες που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη διαδικασία της επιβίβασης μέσα από τις μοναδικές διώροφες φυσούνες επιβίβασης, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων εγκαταστάσεων.

“Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ιστορικό και βαρύνουσας σημασίας, σηματοδοτώντας άλλη μία παγκόσμια πρωτιά για την Emirates. Ο νέος κόμβος για αεροσκάφη τύπου Α380 αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα της ηγετικής θέσης που κατέχει η Emirates στην παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, προσφέροντας στους πελάτες της μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία”, δήλωσε η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου και πρόεδρος της Dubai Airports. “Είμαστε βέβαιοι ότι οι πελάτες μας θα εντυπωσιαστούν από την αξιόλογη εγκατάσταση παγκοσμίου κλάσης που αρμόζει στη ναυαρχίδα των αεροσκαφών της Emirates, το Α380. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τη Dubai Airports για την επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου στην ανάπτυξη του Concourse A”.

Με εμβαδό 528.000 τ.μ., οι νέες εγκαταστάσεις της Emirates εκτείνονται σε έντεκα ορόφους και έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 15 εκατομμυρίων επιβατών, προσφέροντας στους πελάτες της μια απρόσκοπτη και ασυναγώνιστη εμπειρία όσον αφορά στην άνεση, ευκολία και επιλογή των εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν από την άμεση επιβίβαση στο σαλόνι για τους επιβάτες Πρώτης και Διακεκριμένης Θέσης, μέχρι το μεγάλο χώρο με καταστήματα αφορολογήτων ειδών, καταστήματα τροφίμων, εξαιρετικά καφέ κι εστιατόρια, το Timeless Spa και τα μεγαλύτερα σαλόνια Πρώτης και Διακεκριμένης Θέσης στον κόσμο. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης έναν ειδικό όροφο ξενοδοχείου με υπηρεσίες τεσσάρων και πέντε αστέρων. Οι επιβάτες μεταφέρονται από το Terminal 3 έως το Concourse A με υπόγειο σιδηρόδρομο και λεωφορεία που μετακινούνται συνεχώς τα οποία θα εξυπηρετούν έως και 20 πύλες, όταν οι νέες εγκαταστάσεις τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024