Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ Oz Clarke στο πάνελ οινογνωσίας της Singapore Airlines
Αεροπορικές εταιρείες

Ο Oz Clarke στο πάνελ οινογνωσίας της Singapore Airlines

Ο Oz Clarke, μια από τις πιο διάσημες και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στο χώρο της οινογνωσίας, εντάχθηκε στη διακεκριμένη ομάδα κρασιού της Singapore Airlines.

Ο Oz Clarke αποτελέι πλέον το νεότερο μέλος της ομάδας κρασιού της Singapore Airlines. Το πάθός του Βρετανού για το κρασί πρωτοξεκίνησε όταν ακόμα ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τέθηκε επικεφαλής της ομάδας οινογευσίας. Μετά την αποφοίτησή του, ο Clarke έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο και το Βασιλικό Θέατρο Shakespeare, ενώ στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετά μιούζικαλ του West End μεταξύ των οποίων τα Sweeney Todd και Evita πριν αφιερωθεί στη μεγάλη του αγάπη, τη συγγραφή για τον οίνο. Οι γευστικές του ικανότητες του εξασφάλισαν παγκόσμια αναγνώριση ως ένας από τους οινογράφους με τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.

Ο Clarke έχει διακριθεί στο χώρο, καθώς έχει αποκτήσει όλα τα σημαντικά βραβεία οινογράφων, μεταξύ των οποίων το  Glenfiddich (τρεις φορές), το André Simon, το Wine Guild (τρεις φορές), το Julia Child, το Lanson (πέντε φορές) και το James Beard. Πιο πρόσφατα, το βιβλίο του Bordeaux απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Συγγραφέων Κρασιού Louis Roederer ως το βιβλίο κρασιού της χρονιάς. Μεταξύ των bestsellers του περιλαμβάνονται οι εκδόσεις: Oz Clarke’s Encyclopedia of Grapes, Oz Clarke’s Introducing Wine, Let Me Tell You About Wine, Wine Atlas, New Classic Wines, his annual Pocket Wine Guide and 250 Best Wine Buying Guide, και Grapes & Wines (with Margaret Rand).

Ο Clarke υπήρξε παρουσιαστής της βρετανικής τηλεόρασης για 30 χρόνια και τα τελευταία χρόνια συμπαρουσιαστής με τον James May σε τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπου παρουσιάζει αμπελώνες της Γαλλίας, της Καλιφόρνιας και της Βρετανίας.

“Είμαστε ευτυχείς που έχουμε τον Oz στο Πάνελ Κρασιού της Singapore Airlines. Η φήμη του ως ιδιοφυΐα στον κόσμο του κρασιού είναι ενδεικτική της γνώσης και της επιρροής του στο χώρο” είπε ο ανώτερος αντιπρόεδρος Προϊόντων και Υπηρεσιών της Singapore
Airlines, κ. Tan Pee Teck.

Το Πάνελ Κρασιού της Singapore Airlines αναλαμβάνει να προτείνει τα κρασιά και τις σαμπάνιες που σερβίρονται στις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο, τα μέλη του Πάνελ δοκιμάζουν έως και 1.000 μπουκάλια κρασιού και σαμπάνιας σε “τυφλή” δοκιμή, με καλυμμένες δηλαδή τις ετικέτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024