Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ Βόλος και επίσημα στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας
Αερομεταφορές

Ο Βόλος και επίσημα στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας

Άμεσος στόχος της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ είναι η διασύνδεση του υδατοδρομίου της θεσσαλικής πόλης με τα υδατοδρόμια και τα υδάτινα πεδία προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης υδροπλάνων τόσο στα νησιά όσο και στα κοντινά λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εγκρίθηκε η χορήγηση της άδειας που αποκτά ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου για να προχωρήσει μετέπειτα στη δημιουργία του υδατοδρομίου της πόλης. Την απόφαση για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Βόλου συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Η Hellenic Seaplanes, όντας η εταιρεία που ανέλαβε την επιτυχημένη διεκπεραίωση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου, προχωρά πλέον ένα βήμα παραπέρα τις εξελίξεις και εντάσσει το Βόλο στο πλάνο πτήσεων που θα πραγματοποιήσει με τα υδροπλάνα της.

Άμεσος στόχος της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ είναι η διασύνδεση του υδατοδρομίου της θεσσαλικής πόλης με τα υδατοδρόμια και τα υδάτινα πεδία προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης υδροπλάνων τόσο στα νησιά όσο και στα κοντινά λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει τη διασύνδεση του Βόλου με τις Σποράδες και συγκεκριμένα τα υδατοδρόμια της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκύρου, με τα υδατοδρόμια της Εύβοιας και με τα υδατοδρόμια της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.

Η κατασκευή των υδατοδρομίων στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εντάσσεται στον επενδυτικό σχεδιασμό της Hellenic Seaplanes. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι φάκελοι των πέντε υδατοδρομίων της Εύβοιας και συγκεκριμένα στις περιοχές της Χαλκίδας, της Καρύστου, της Κύμης, της Αιδηψού και του Αλιβερίου είναι έτοιμοι να κατατεθούν προς αδειοδότηση στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τις προσεχείς ημέρες.

Το περιεχόμενο της άδειας του υδατοδρομίου
Η χορήγηση της άδειας του υδατοδρομίου εξασφαλίζει στον κάτοχο την κυριότητα του έργου και μεταξύ άλλων τη διασφάλιση συμβατότητας του συνόλου των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, με τον προβλεπόμενο στον τεχνικό φάκελο σχεδιασμό του υδατοδρομίου, όπως αυτός αποτυπώνεται και περιγράφεται στο εγχειρίδιο του υδατοδρομίου που συνέταξε η Hellenic Seaplanes, τους ναυτικούς χάρτες, τα τοπογραφικά διαγράμματα κ.ά.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της αδειοδότησης του υδατοδρομίου Βόλου, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Βόλου (Ο.Λ.Β.), κ. Σωκράτης Αναγνώστου δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε την άδεια ιδρύσεως για το υδατοδρόμιο. Είναι ένα θέμα που πάλεψα αρκετά και τώρα στον ενάμιση  χρόνο που είμαι διευθύνων σύμβουλος Λιμένα Βόλου και παλαιότερα που ήμουν αντιπρόεδρος. Πιστεύω ότι τα υδροπλάνα μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της διασύνδεσης της ενδοχώρας με τα νησιά μας, είναι ένα μοντέρνο μεταφορικό μέσο και θα βοηθήσουν πάρα πολύ τον τουρισμό μας. Είναι βασικό να αδειοδοτηθούν και άλλα υδατοδρόμια στη χώρα ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων που θα στηρίξει την πτητική λειτουργία των υδροπλάνων και θα φέρει το αποτέλεσμα που φιλοδοξούμε”.

Τη θετική έκβαση στο ζήτημα της χορήγησης άδειας για το υδατοδρόμιο Βόλου σχολίασε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους: “Με την επισημοποίηση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου, ο Βόλος εντάσσεται στο δίκτυο των υδατοδρομίων της χώρας που δομείται κάθε μέρα και αποκτάει αυτομάτως εξέχουσα θέση. Ο Βόλος είναι μία πόλη με ισχυρό λιμάνι, δυνατό τουριστικό brand name που θα ενώσει με τα υδροπλάνα της, τις γύρω περιοχές και νησιά και θα ενισχύσει την εμπορική της ταυτότητα. Για την έκδοση της άδειας του υδατοδρομίου, η Hellenic Seaplanes εργάστηκε μεθοδικά και με απόλυτη συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου και την Πολιτεία. Ευελπιστούμε η περίπτωση του Βόλου να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές να αποκτήσουν το δικό τους υδατοδρόμιο και να δώσουμε ‘σάρκα και οστά’ στην διέξοδο που προσφέρει στον Έλληνα και ξένο επιβάτη η μετακίνηση με υδροπλάνο!”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024