Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι αεροπορικές ενώσεις απαιτούν από τους πολιτικούς μία συνεπή προσέγγιση σε όλη την Ευρώπη
Αερομεταφορές

Οι αεροπορικές ενώσεις απαιτούν από τους πολιτικούς μία συνεπή προσέγγιση σε όλη την Ευρώπη

Έκκληση από περισσότερα από δέκα B.A.R.s τόσο σε εθνικούς όσο και σε ευρωπαίους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι εθνικές αεροπορικές ενώσεις, τα Συμβούλια των Αντιπροσώπων των Αεροπορικών Εταιρειών (B.A.R.), υποστηρίζουν μια γρήγορη και συνεπή προσέγγιση όσον αφορά την επανεκκίνηση των ταξιδιών και της εναέριας κυκλοφορίας εντός της ΕΕ και με τρίτες χώρες. Οι εμπλεκόμενες ενώσεις BAR ασκούν κριτική στην τρέχουσα ασυντόνιστη κατάσταση και επισημαίνουν ότι, από τεχνικής άποψης, οι προϋποθέσεις για την απαραίτητη εναρμόνιση υπάρχουν ήδη. Μόνο που, οι συντονισμένες πολιτικές αποφάσεις “στο τι και πως” εξελίσσονται πολύ αργά.

Ο κ. Αλέξανδρος Αβερκιάδης, πρόεδρος της Ένωσης Εκπροσώπων των Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδας, δήλωσε: “Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην κινητικότητα και την ελευθερία να ταξιδεύουν. Λαμβάνοντας υπ’όψη τις θετικές εξελίξεις των εκστρατειών εμβολιασμού και την διαρκή μείωση των ποσοστών μόλυνσης, τα βασικά δικαιώματα και οι ελευθερίες πρέπει τώρα να επιστραφούν στους πολίτες βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ της 27ης Μαΐου 2021. Ωστόσο, η προφανώς ασυντόνιστη και διαρκώς μεταβαλλόμενη προσέγγιση των κρατών της ΕΕ όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς οδηγεί και πάλι σε μεγάλη δυσαρέσκεια και αβεβαιότητα μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών. Καλούμε τους πολιτικούς να εφαρμόσουν εναρμονισμένους, εφαρμόσιμους κανονισμούς τώρα. Οι λέξεις είναι ανεπαρκείς. Πρέπει να αναληφθεί δράση. Η τεχνολογία είναι έτοιμη.

Οι συνάδελφοί μου από τα ευρωπαϊκά BAR συνεπώς και εγώ απευθύνω έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση, στο συμβούλιο της ΕΕ και στην επιτροπή της ΕΕ να εφαρμόσουν εναρμονισμένες διαδικασίες και κανονισμούς το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να προγραμματίσουν τα πολυαναμενόμενα ταξίδια τους για να δουν τις οικογένειες και τους φίλους τους ή να κάνουν διακοπές και οι ταξιδιώτες επαγγελματικού σκοπού να μπορούν να ξαναρχίσουν διεθνείς συναντήσεις και ραντεβού”.

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών BAR υποστηρίζουν ένθερμα για:

  • Συντονισμένους κανόνες εισόδου και εξόδου
  • Την αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ανάρρωσης και δοκιμών (μοριακά ή rapid)
  • Ομοιόμορφη δήλωση περιοχών κινδύνου, περιοχών υψηλής συχνότητας κρουσμάτων ή περιοχών που προκαλούν ανησυχία
  • Συντονισμένους κανόνες για ταξίδια μεταξύ των χωρών της ΕΕ και άλλων τρίτων χωρών που ενδέχεται να ανοίξουν, όπως οι ΗΠΑ, ηΚίνα και άλλες χώρες.

Τα BAR που υποστηρίζουν αυτές τις απαιτήσεις περιλαμβάνουν τις ενώσεις από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, Ολλανδία, την Νορβηγία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Φιλανδία.

Οι ενεργοί υποστηρικτές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα συμβούλια εκπροσώπων αερομεταφορέων των μεγάλων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών:

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024