Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι CEOs 73 αεροπορικών δεσμεύονται για την ασφάλεια στον Χάρτη της IATA “Safety Leadership Charter”
Αερομεταφορές

Οι CEOs 73 αεροπορικών δεσμεύονται για την ασφάλεια στον Χάρτη της IATA “Safety Leadership Charter”

airplane

Η IATA ανακοίνωσε ότι 73 CEOs αεροπορικών εταιρειών δεσμεύτηκαν στον Safety Leadership Charter, ενισχύοντας την κουλτούρα ασφάλειας του κλάδου.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των CEOs αεροπορικών εταιρειών που δεσμεύονται στον Safety Leadership Charter της Ένωσης έχει φτάσει τους 73. Το γεγονός αυτό ενισχύει την ήδη ισχυρή κουλτούρα ασφάλειας στις αερομεταφορές, η οποία συνέβαλε στα καλύτερα αποτελέσματα από ποτέ το 2023, όπως να μην υπάρχει κανένας θάνατος μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών-μελών της IATA ή των αεροπορικών εταιρειών στο Μητρώο Ελέγχου Επιχειρησιακής Ασφάλειας της Ένωσης.

“Η ισχυρή ηγεσία και η ισχυρή κουλτούρα ασφάλειας είναι αλληλένδετα. Και τα δύο χρειάζονται για να οδηγήσουν σε συνεχείς βελτιώσεις στην απόδοση της ασφάλειας. Βάζοντας τα ονόματά τους στον Χάρτγ της IATA Safety Leadership Charter, 73 διευθύνοντες σύμβουλοι αεροπορικών εταιρειών έδωσαν το παράδειγμα για τις αεροπορικές τους εταιρείες και για τον κλάδο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Χάρτης είναι μια έκκληση για δράση, που διατηρεί στο επίκεντρο την κρίσιμη υποχρέωση των CEOs των αεροπορικών εταιρειών να ηγούνται μιας κουλτούρας ασφάλειας, έτσι ώστε οι επιβάτες και το προσωπικό τους να παραμένουν ασφαλείς”, δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

IATA

Ο Χάρτης της IATA, “Safety Leadership Charter”, αναπτύχθηκε σε συνεννόηση με τα μέλη της Ένωσης και την ευρύτερη αεροπορική κοινότητα. Στόχος του είναι να υποστηρίξει τα στελέχη του κλάδου στην ανάπτυξη μιας θετικής κουλτούρας ασφάλειας εντός των εταιρειών και των οργανισμών γύρω από οκτώ ηγετικές αρχές:

 1. Ενίσχυση της ασφάλειας τόσο με λόγια όσο και με πράξεις.
 2. Ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια μεταξύ των εργαζομένων, της ηγετικής ομάδας και του διοικητικού συμβουλίου.
 3. Καθοδήγηση της ενσωμάτωσης της ασφάλειας σε επιχειρηματικές στρατηγικές, διαδικασίες και μέτρα απόδοσης.
 4. Δημιουργία εσωτερικής ικανότητας για προληπτική διαχείριση της ασφάλειας και συλλογική επίτευξη των στόχων ασφάλειας στους οργανισμούς.
 5. Δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, όπου όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται υπεύθυνοι για την ασφάλεια και ενθαρρύνονται -και αναμένεται- να αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια.
 6. Δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος στο οποίο κοινοποιούνται και κατανοούνται σαφείς προσδοκίες αποδεκτών και μη αποδεκτών συμπεριφορών.
 7. Δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ευθύνη για την ασφάλεια.
 8. Τακτική αξιολόγηση και βελτίωση μιας οργανωτικής κουλτούρας ασφάλειας.

Η IATA στοχεύει να υποστηρίξει την αεροπορική βιομηχανία στη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων ασφάλειας με μια στρατηγική τριών πυλώνων, που αποτελείται από:

 • Safety Leadership (συμπεριλαμβανομένης τόσο της ηγεσίας ασφάλειας όσο και της κουλτούρας),
 • Safety Risk (εντοπισμός και μετριασμός των κινδύνων μέσω συλλογής και ανάλυσης δεδομένων από ελέγχους, αναφορές ατυχημάτων και άλλες πηγές)
 • Safety Connect (παροχή των συνδέσμων, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι ασφαλείας να αναφέρουν, να συζητήσουν και να επιλύσουν ζητήματα ασφάλειας).
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024