Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΌλο και περισσότερες αναταράξεις κατά τη διάρκεια των πτήσεων
Αεροπορία

Όλο και περισσότερες αναταράξεις κατά τη διάρκεια των πτήσεων

Αναταράξεις
Στο χάρτη εμφανίζονται οι περιοχές με τις μεγαλύτερες και συχνότερες αναταράξεις

Η πτήση SQ321 της Singapore Airlines υπέστη έντονες αναταράξεις, τονίζοντας την αυξανόμενη συχνότητα τέτοιων περιστατικών που προκαλούν τραυματισμούς και ανησυχία στην αεροπορική βιομηχανία.

Η πτήση SQ321 της Singapore Airlines αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις πάνω από την Ταϊλάνδη, αναγκάζοντάς την να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ στα τέλη Μαΐου. Αυτό το περιστατικό έχει εγείρει νέες ανησυχίες σχετικά με το αυξανόμενο ζήτημα των αναταράξεων κατά τη διάρκεια των πτήσεων, το οποίο έχει τονιστεί από πολλά άλλα πρόσφατα περιστατικά.

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν πολλαπλοί τραυματισμοί που σχετίζονται με αναταράξεις σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Η Singapore Airlines, η Qatar Airways και η Air Europa αντιμετώπισαν ξαφνικές πτώσεις υψομέτρου που απαιτούσαν ιατρική φροντίδα για τους επιβάτες.

Η πληγείσα πτήση της Singapore Airlines ταξίδευε από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη όταν συνάντησε σφοδρή καταιγίδα.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα, μια πτήση της Air Europa από τη Μαδρίτη προς το Μοντεβιδέο αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 40 επιβάτες. Η αεροπορική βιομηχανία ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για αυτά τα περιστατικά, καθώς οι αναταράξεις φαίνεται να γίνονται πιο σημαντική απειλή.

Τα δεδομένα από τη βάση δεδομένων Turbli, που ενημερώνει για τις πιθανές αναταράξεις στις πτήσεις, δείχνουν ότι οι πιο ταραγμένες πτήσεις στον κόσμο πραγματοποιούνται μεταξύ του Σαντιάγο της Χιλής και της Σάντα Κρουζ της Βολιβίας. Ο ιστότοπος, ο οποίος αναλύει 150.000 διαδρομές χρησιμοποιώντας δεδομένα από μετεωρολογικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, κατατάσσει επίσης τις πτήσεις από το Τόκιο μεταξύ των πιο σκληρών δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων.

Οι αναταράξεις εμφανίζονται συνήθως εκεί όπου τα ρεύματα αέρα που ταξιδεύουν με διαφορετικές ταχύτητες συναντώνται, συχνά στις άκρες των ρευμάτων τζετ, πάνω από οροσειρές ή σε ορισμένους σχηματισμούς νεφών.

Σύμφωνα με τον Turbli, οι αναταράξεις στη διαδρομή Σαντιάγο-Σάντα Κρουζ προκαλούνται κυρίως από ανέμους που πνέουν από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό Ωκεανό, σχεδόν κάθετοι στις Άνδεις.

Η περιοχή του ισημερινού είναι ένα άλλο hotspot αναταράξεων, με τις πτήσεις να αντιμετωπίζουν συχνά δύσκολες συνθήκες, σύμφωνα με τους Hindustan Times.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024