Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠάνω από 1.000 οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω της σημερινής απεργίας στην Lufthansa
Αερομεταφορές

Πάνω από 1.000 οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω της σημερινής απεργίας στην Lufthansa

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας ακυρώνονται για σήμερα Τετάρτη πάνω από 1.000 πτήσεις στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, τους δύο μεγαλύτερους διεθνείς κόμβους της.

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία για το προσωπικό εδάφους της Lufthansa σήμερα από το το συνδικάτο του δημοσίου τομέα Ver.di έχει δημιουργήσει χάος στα γερμανικά αεροδρόμια.

Η κινητοποίηση αφορά το προσωπικό στα γκισέ των αεροδρομίων, τις υπηρεσίες συντήρησης, αλλά και τους χειριστές οχημάτων ρυμούλκησης αεροσκαφών. Συνολικά πρόκειται για περίπου 20.000 εργαζόμενους.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας ακυρώνονται για σήμερα Τετάρτη πάνω από 1.000 πτήσεις στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, τους δύο μεγαλύτερους διεθνείς κόμβους της.

Για τη Φρανκφούρτη προβλέπονται 678 ακυρώσεις, εκ των οποίων οι πρώτες 32 το απόγευμα της Τρίτης. Για το Μόναχο αναμένονται 345 ακυρώσεις πτήσεων και τις δύο ημέρες.

“Η απεργία που ανακοίνωσε το συνδικάτο ver.di για την Τετάρτη κατέστρεψε ήδη τα ταξιδιωτικά σχέδια σχεδόν 7.500 επιβατών την Τρίτη”, σημειώνει η ανακοίνωση της Lufthansa. “Την ημέρα πριν από την πραγματική απεργία, η Lufthansa χρειάστηκε να ακυρώσει συνολικά περίπου 45 πτήσεις στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες της Lufthansa δεν μπορούσαν να πετάξουν στο Μόναχο σήμερα όπως είχε προγραμματιστεί από τις ακόλουθες πόλεις: Μπανγκόκ, Σιγκαπούρη, Βοστώνη, Ντένβερ, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο ή Σεούλ (μεταξύ πολλών άλλων). Πολλοί επιβάτες δεν μπορούσαν επίσης να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους προς τη Φρανκφούρτη όπως είχε προγραμματιστεί. Οι συνδέσεις από τις ακόλουθες πόλεις, μεταξύ άλλων, έπρεπε να ακυρωθούν: Μπουένος Άιρες, Γιοχάνεσμπουργκ, Μαϊάμι ή Νέο Δελχί. Οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν όλες σχεδόν πλήρως γεμάτες. Αυτό σημαίνει ότι η απεργία επηρεάζει ήδη τους επισκέπτες που κανονικά θα είχαν προσγειωθεί στο Μόναχο ή τη Φρανκφούρτη αύριο. Η Lufthansa εργάζεται επί του παρόντος σταθερά για να επαναφέρει την κανονική λειτουργία των πτήσεων εν όψει της επικείμενης έναρξης των διακοπών στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη”.

Μικρότερα προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου, του Βερολίνου, της Βρέμης, του Ανοβέρου, της Στουτγάρδης, της Κολωνίας. Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NDR στο Αμβούργο ακυρώνονται 18 πτήσεις και στο Ανόβερο έξι.

Οι απεργοί ζητούν αυξήσεις κατά  9,5% ή τουλάχιστον 350 ευρώ μηνιαίως. Από την πλευρά της η Lufthansa προσφέρει αυξήσεις κατά 150 ευρώ μηνιαίως από τον Ιούλιο και άλλα 100 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2023 , συν μία αύξηση 2% από το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, η εταιρεία θα εκδώσει άλλο εισιτήριο “όπου αυτό είναι δυνατό” για τους επιβάτες που δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν σήμερα, Τετάρτη και οι οποίοι θα ενημερωθούν “το συντομότερο δυνατόν”. Όσοι επιβάτες δεν έχουν προχωρήσει σε επανέκδοση εισιτηρίου, παρακαλούνται να μην εμφανιστούν καν στο αεροδρόμιο σήμερα, γιατί κατά πάσα πιθανότητα δε θα βρουν ανοιχτό γκισέ για να εξυπηρετηθούν.

Όσον αφορά στις άλλες αεροπορικές του ομίλου, η Austrian Airlines ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται συνολικά 18 πτήσεις από και προς τη Φρανκφούρτη ή το Μόναχο για σήμερα και άλλη μία αύριο Πέμπτη, αλλά, γενικά, η απεργία δεν επηρεάζει τα δρομολόγιά της. Η Condor δεν φαίνεται να επηρεάζεται καθώς, όπως δηλώνει εκπρόσωπός της, “στο έδαφος δε συνεργάζεται με τη Lufthansa”. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA αναφέρει πιθανές ακυρώσεις πτήσεων στις θυγατρικές αεροπορικές εταιρείες Swiss και Air Dolomiti, ενώ εκτιμά ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν τα δρομολόγια της EuroWings.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024