Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠΑΣΥΠΙ: Όχι στην πώληση της time slot των ΚΑ στο Heathrow
Αερομεταφορές

ΠΑΣΥΠΙ: Όχι στην πώληση της time slot των ΚΑ στο Heathrow

Η ΠΑΣΥΠΙ δηλώνει ότι διαφωνεί κάθετα με την πώληση της εν λόγω χρονοθυρίδας και επισημαίνει ότι αυτή πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία και λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος και λόγω των προσπαθειών εξυγίανσης των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σε πληροφορίες ότι προωθείται η πώληση της μιας από τις δύο χρονοθυρίδες που διαθέτουν οι Κυπριακές Αερογραμμές στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου σε άλλη αεροπορική εταιρεία, η οποία με την συγκεκριμένη διευθέτηση δε θα εξυπηρετεί τον Κύπριο επιβάτη, αφού η αφετηρία της πτήσης αυτής θα ξεκινά εκτός Κύπρου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ).

Η ΠΑΣΥΠΙ τονίζει ότι η χρονοθυρίδα δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πωληθεί και επικαλείται ως επιχείρημα την πολύ καλή πορεία των δρομολογίων της εταιρείας προς το Χίθροου την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει, οι πτήσεις προς το Λονδίνο αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τις Κυπριακές Αερογραμμές, “γεγονός που αποδεικνύεται τώρα τις γιορτές όπου εξυπηρετήθηκε μεγάλος αριθμός Κυπρίων, όπως φοιτητών, μελών της παροικίας και άλλων επιβατών που προτίμησαν τις Κυπριακές Αερογραμμές για το ταξίδι τους από και προς Λονδίνο”.

Η ΠΑΣΥΠΙ δηλώνει ότι διαφωνεί κάθετα με την πώληση της εν λόγω χρονοθυρίδας και επισημαίνει ότι αυτή πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία και λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος και λόγω των προσπαθειών εξυγίανσης των Κυπριακών Αερογραμμών. “Η ΠΑΣΥΠΙ δε θα μείνει απαθής στο ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και ειδικά της χρονοθυρίδας στο Χίθροου, η οποία συμβάλλει στην εκτέλεση της συγκεκριμένης πτήσης, αποφέροντας εισοδήματα της τάξης πέραν των 15 εκατ. ευρώ ετησίως”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι θα πρέπει να τερματιστεί η πολιτική των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων, “τα οποία τα τελευταία χρόνια ξεπούλησαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 100 εκατ. ευρώ” (ιδιόκτητα αεροσκάφη, μηχανές και εξαρτήματα αεροσκαφών, ακίνητα καθώς και μια χρονοθυρίδα στο Λονδίνο). Επίσης, επιρρίπτει ευθύνες στα προηγούμενα ΔΣ για τα ελλειμματικά ταμεία προνοίας λόγω κακοδιαχείρισης (που υποχρέωσαν την εταιρεία να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία) καθώς και την έλλειψη ρευστότητας της εταιρείας λόγω αδυναμίας της διεύθυνσης να ανταποκριθεί στην αποστολή της. Θεωρεί επίσης “την  αδυναμία  του Δ.Σ της εταιρείας να εξεύρει ικανή διεύθυνση η οποία θα αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας άκρως  επικίνδυνη για τη βιωσιμότητα της εταιρείας”.

Τέλος, η ΠΑΣΥΠΙ καλεί το ΔΣ της αεροπορικής εταιρείας να επικεντρώσει την προσοχή του στην αύξηση του κύκλου εργασιών και εισοδημάτων και όχι στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, “που παρεμπιπτόντως θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα στρατηγικού επενδυτή, ενώ απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να παρέμβει για να τερματιστούν οι διεργασίες πώλησης αυτού του πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023