Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠενθήμερη απεργία του προσωπικού καμπίνας της Raynair στη Πορτογαλία
Αερομεταφορές

Πενθήμερη απεργία του προσωπικού καμπίνας της Raynair στη Πορτογαλία

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Λισαβόνας, του Πόρτο και του Φάρο.

Απεργία διάρκειας 5 ημερών ξεκίνησε χθες το προσωπικό καμπίνας της Ryanair στην Πορτογαλία, με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους να προειδοποιεί τους επιβάτες ότι ενδέχεται να επηρεαστεί μικρός αριθμός πτήσεων και την κυβέρνηση να ζητεί από τους εργαζόμενους να παράσχουν ένα μίνιμουμ υπηρεσιών προκειμένου να αποφευχθεί το χάος.

Η πενθήμερη απεργία (από 00:00 της 21ης Αυγούστου έως τις 23:29 της 25ης Αυγούστου) κηρύχθηκε από το σωματείο SNPVAC και είναι η πρώτη μιας σειράς προγραμματισμένων κινητοποιήσεων στην Ιρλανδία, τη Βρετανία και την Ισπανία. Πραγματοποιείται ένα χρόνο αφότου απεργίες με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη Ryanair αλλά και μισθολογικά αιτήματα ανάγκασαν την εταιρεία να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις.

Η διοίκηση της εταιρείας επεσήμανε ότι έχουν σημειωθεί πρόοδοι μετά τις περυσινές απεργίες, με την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αρκετά σωματεία πιλότων σε όλη την Ευρώπη.

Όμως το SNPVAC καταγγέλλει ότι η Ryanair αρνείται να συμμορφωθεί με το πρωτόκολλο που υπεγράφη το Νοέμβριο και προβλέπει την παροχή δώρου γιορτών στους εργαζόμενους, 22 ημέρες ετησίως άδεια και πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της Πορτογαλίας σε θέματα οικογενειακού δικαίου.

Η Ryanair ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα κάποιων πτήσεών της στην Πορτογαλία και πρόσθεσε ότι θα ενημερωθούν οι επιβάτες που επηρεάζονται από αυτές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Λισαβόνας, του Πόρτο και του Φάρο.

Ο σύνδεσμος British Airline Pilots Association (BALPA) έχει ανακοινώσει κι αυτός απεργιακές κινητοποιήσεις, σήμερα, από 00.01 την 22η Αυγούστου έως τις 11.59 στις 23 Αυγούστου και από τις 00.01 στιε 2 Σεπτεμβρίου έως τις 11.59 στις 4 Σεπτεμβρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024