Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠλήρως ανακαινισμένα τα Hellenic Duty Free Shops στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
Αεροδρόμια

Πλήρως ανακαινισμένα τα Hellenic Duty Free Shops στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Οι 13 πρόσφατα, πλήρως ανακαινισμένοι εμπορικοί χώροι, που λειτουργούν στην εντός Schengen περιοχή του αεροδρομίου κατέχουν συνολική έκταση 2.026 τ.μ. μία αύξηση 32% σε σχέση με τους προηγούμενους χώρους στους οποίους κατείχε η εταιρεία.

Η Dufry υλοποίησε τα επίσημα εγκαίνια των Hellenic Duty Free Shops στο Διεθνή Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη ανακατασκευή καταστημάτων της εταιρείας, η οποία συγκαταλέγεται στο ευρύτερο πλαίσιο του παγκόσμιου σχεδίου της Dufry, που στόχο έχει να προσφέρει στους πελάτες της μία εμπειρία παγκόσμιας κλάσης.

Κάθε εμπορικός χώρος που λειτουργεί η Dufry, σε ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργείται αντικατοπτρίζοντας την κουλτούρα και τα εμβληματικά χαρακτηριστικά της πόλης ή της χώρας στην οποία βρίσκεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νέα Hellenic Duty Free Shops, που προσφέρουν στους επιβάτες μία μεγάλη γκάμα από τις κατηγορίες duty-free προϊόντων- παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και ποτά- καθώς και μία τεράστια ποικιλία ειδών πολυτελείας και αξεσουάρ. Όλα αυτά, φυσικά, πάντα συνοδεία του θερμού, ελληνικού καλωσορίσματος και των τόσο χαρακτηριστικών ελληνικών τοπικών χρωμάτων.

Τα μεγαλύτερα καταστήματα που εγκαινιάστηκαν, σήμερα, είναι τα walkthrough Perfumes & Cosmetics από την μία πλευρά, που διαθέτουν όλα τα επώνυμα αρώματα, καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης και από την άλλη πλευρά η Cava, που προσφέρει στον επιβάτη μία τεράστια ποικιλία από οινοπνευματώδη, σοκολάτες, ελληνικά τρόφιμα και ποτά, αναμνηστικά, καπνικά, ηλεκτρονικά, είδη ταξιδίου κ.ά.

Τα δύο αυτά walkthrough καταστήματα καλύπτουν 1,227 τ.μ. Cosmetics Hellenic Duty Free Shops, όπως Acqua di Parma, Jo Malone, Benefit, Bobbi Brown και Armani Privé, ειδικά επιλεγμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών επιβατών που ταξιδεύουν από το Αεροδρόμιο Αθηνών. Διατίθεται, επίσης, μία τεράστια ποικιλία ελληνικών, φυτικών καλλυντικών και καλλυντικών που παρασκευάζονται από βότανα, μέλι, βανίλια, σύκο και άλλους “θησαυρούς” της ελληνικής γης, όπως τα προϊόντα της εταιρείας ΚORRES, O Live και Creta Net. Επιπλέον, το Timebox, επίσης, που προσφέρει μια μεγάλη συλλογή ρολογιών από διάφορες γνωστές μάρκες.

Σε στρατηγικό σημείο, στην Cava Hellenic Duty Free Shops, μπορεί να βρει κανείς το ειδικά σχεδιασμένο τμήμα των Hellenic Gourmet που προσφέρει στους ταξιδιώτες μια τελευταία γεύση Ελλάδας. Εδώ, μπορούν να προμηθευτούν όλα τα παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά. Η Εταιρεία αναζητά προσεκτικά εξειδικευμένους παραγωγούς από όλη τη χώρα, τα προϊόντα των οποίων αντιπροσωπεύουν τον πλούτο της ελληνικής γης και του ελληνικού τραπεζιού.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην εκπαίδευση των πωλητών για να γνωρίζουν τα προϊόντα και να αισθάνονται υπερηφάνεια για την πλούσια ελληνική  παραγωγή. Ωστόσο και οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν, καθώς πριν ταξιδέψουν μπορούν να δοκιμάσουν κάποια από τα γαστρονομικά προϊόντα, αφού καθημερινά με την επίσκεψη τους στα Hellenic Gourmet τους προσφέρεται ένα λαχταριστό ‘κέρασμα’.

Η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα προϊόντα του αρτοποιείου Terkenlis, που βρίσκεται εντός της Cava, προσκαλεί τους επιβάτες μέσα στο κατάστημα. Εκεί θα βρουν φρεσκα ελληνικά αρτοσκευάσματα και γλυκά, όπως τσουρέκι, τάρτες και σιροπιαστά από ελληνικές, σπιτικές  συνταγές.

Το  μοναδικό, πρωτοποριακό μηχάνημα γευσιγνωσίας που καλωσορίζει τους επισκέπτες να δοκιμάσουν ένα ή περισσότερα από τα 16 διαφορετικά επιλεγμένα κρασιά εντυπωσιάζει, ενώ ένας έμπειρος οινολόγος αποκαλύπτει στους πελάτες στα μυστικά των ελληνικών κρασιών που παράγονται σε διαφορετικές περιοχές και οινοποιεία.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Hellenic Duty Free Shops, κ. Γιώργος Βελέντζας, “δε θα πω πολλά για τα νέα καταστήματα μας – νομίζω διαπιστώνετε και μόνοι σας την ευρεία γκάμα επιλογών που προσφέρουμε στους ταξιδιώτες – θέλω μόνο να αναφέρω ότι δεσπόζουσα θέση κατέχουν τα ελληνικά προϊόντα και είμαστε υπερήφανοι που είναι μέρος της οικογένειας μας. Εκτιμούμε ότι το 2017 τα ελληνικά προϊόντα θα αντιπροσωπεύουν το 30% του κύκλου εργασιών της Εταιρίας μας και χαιρόμαστε που σε αυτές τις δύσκολες εποχές στηρίζουμε και βοηθούμε τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες. Δεν υπάρχει Έλληνας προμηθευτής που να πληροί τις προϋποθέσεις και να μην κατέχει θέση στα ράφια της εταιρείας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οθόνες που είναι τοποθετημένες σε πολλά, στρατηγικά σημεία εντός των καταστημάτων προσδίδουν μία πολύ σύγχρονη εικόνα στο κατάστημα, ενώ επικοινωνούν άμεσα όλες τις προωθητικές ενέργειες και υπηρεσίες που προσφέρονται, συμβάλλοντας ιδανικά στη μοναδική εμπειρία που προσφέρεται στους επιβάτες.

Στα νέα καταστήματα έχουν ενσωματωθεί ακόμα 12 boutiques: η Max Mara, που  η εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ εισάγει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά των αεροδρομίων, η boutique Michael Kors, που λειτουργεί αποκλειστικά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, τα brands Emporio Armani και Hugo Boss, η Zeus + Dione, μία ελληνική εταιρεία με πολυτελή ενδύματα και αξεσουάρ που εμπνέεται από την κουλτούρα της Ελλάδας, η βρετανική μάρκα κοσμημάτων Links of London, η Victoria’s Secret Beauty and Accessories, η Folli Follie, η Swarovski + Swatch, η Sunglasses Boutique με μια μεγάλη συλλογή γυαλιών ηλίου επώνυμων Οίκων, καθώς και το κατάστημα KORRES με τα φυτικά, ελληνικά καλλυντικά. Τα δύο τελευταία καταστήματα ονομάζονται Last Minute Shops γιατί είναι για τις αγορές της τελευταίας στιγμής πριν από την αναχώρηση και διαθέτουν μικρότερη συλλογή από τους best seller κωδικούς στις βασικές κατηγορίες ειδών, όπως αρώματα και καλλυντικά, ποτά, καπνικά, ελληνικά τρόφιμα, σοκολατοειδή, αναμνηστικά είδη, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικά είδη κ.ά.

Το έργο ανακαίνισης διεξήχθη σε στενή συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τον οποίο η Dufry συνεργάζεται από το 2001 και έχει δημιουργήσει με επιτυχία ένα μοναδικό, συναρπαστικό περιβάλλον αγορών για τα εκατομμύρια επιβάτες που το επισκέπτονται, κάθε χρόνο.

Τα εγκαίνια των Hellenic Duty Free Shops στην εντός Schengen περιοχή υλοποιήθηκαν από τον κ. Βελέντζα, συνοδευόμενο από τον Julián Díaz, διευθύνοντα σύμβουλο της Dufry, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Νότιας Ευρώπης & Αφρικής της Dufry, Pedro Castro, το διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Γιάννη Παράσχη και τον γενικό διευθυντή Ανάπτυξης & Λειτουργίας Καταστημάτων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιώργο Ελευθεράκο.

Στην ομιλία του ο κ. Βελέντζας μίλησε και για τους επόμενους στόχους των Hellenic Duty Free Shops: “Για εμάς η ανάπτυξη και η ανακαίνιση των καταστημάτων στην εντός Schengen περιοχή είναι σαφής δέσμευση για μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε έναν από τους βασικούς αερολιμένες στους οποίους δραστηριοποιούμαστε στη Νότια Ευρώπη, τόσο σημαντικό για το μεσογειακό τουρισμό. Με τα νέα καταστήματα, επιτύχαμε να προσφέρουμε στους επιβάτες μία εντελώς νέα και συναρπαστική εμπειρία. Το κοινό όραμα της εταιρείας μας, με τη Διοίκηση του Αεροδρομίου Αθηνών, είναι να φέρει πραγματικά κάτι το διαφορετικό στην αγορά αεροδρομίων σε παγκόσμια κλίμακα, τιμώντας την ιστορία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, στη λειτουργία καταστημάτων τα οποία οι ταξιδιώτες επισκέπτονται, περνούν χρόνο, υλοποιούν τις αγορές τους και θυμούνται με νοσταλγία όταν επιστρέφουν στον προορισμό τους”.

Καταλήγοντας ο διευθύνων σύμβουλος των Hellenic Duty Free Shops τόνισε: “Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για άλλη μια φορά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την εμπιστοσύνη στη Dufry και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι που η συνεργασία μας αυτή αποδίδει καρπούς. Προσκαλούμε όλους τους επιβάτες να επισκεφθούν τους νέους εμπορικούς χώρους, ελπίζοντας ότι θα το απολαύσουν, όσο το απολαμβάνουμε και εμείς. Προσβλέπουμε σε μία συνεχιζόμενη επιτυχημένη συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για πολλά ακόμα χρόνια”.

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Julián Díaz, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Dufry A.G., o κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie και ο κ. Γιώργος Βελέντζας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024