Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠορτοκαλί καπνός «έπνιξε» τις ΗΠΑ – Καθυστερήσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Αερομεταφορές

Πορτοκαλί καπνός «έπνιξε» τις ΗΠΑ – Καθυστερήσεις πτήσεων στα αεροδρόμια

  • Φωτογραφία: AP
  • Φωτογραφία: AP
  • Φωτογραφία: AP

Η FAA δεν έχει βάλει φρένο στην λειτουργία του αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης, αλλά την έχει επιβραδύνει.

Τα τελευταία 24ωρα, στον Καναδά έχουν εκδηλωθεί πάνω από 2.000 πυρκαγιές, με τους επιστήμονες να εκτιμούν πως πρόκειται για τη χειρότερη χρονιά σχετικά με τις φωτιές που έχουν καταγραφεί στη χώρα. Μάλιστα, οι πυρκαγιές έχουν ήδη κάψει 3,3 εκατομμύρια εκτάρια γης, η οποία είναι μια έκταση περίπου ίση με μια ολόκληρη χώρα όπως το Βέλγιο.

Ο καπνός από τις φωτιές και κυρίως από το Κεμπέκ που μαίνονται 150 μέτωπα πυρκαγιών έχει σκεπάσει την Νέα Υόρκη, δημιουργώντας μια πορτοκαλί ομίχλη, η οποία είναι πολύ επιβλαβής για όσους την εισπνέουν, με αποτέλεσμα η πολιτεία να μοιράζει μάσκες.

Φυσικά, ο καπνός που πλήττει την Ανατολική Ακτή της Β. Αμερικής έχει δυσχεραίνει κατά πολύ τα αεροπορικά δρομολόγια, λόγω της έλλειψης ορατότητας. Η FAA δεν έχει βάλει φρένο στην λειτουργία του αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης, αλλά την έχει επιβραδύνει, τροποποιώντας τα δρομολόγια και προκαλώντας καθυστερήσεις.

Οι πτήσεις προς τη Φιλαδέλφεια και το New Jersey επηρεάζονται επίσης λόγω του καπνού, σύμφωνα με την FAA, όπου η μέση καθυστέρηση είναι περίπου μισή ώρα.

«Η FAA έχει επιβραδύνει την κυκλοφορία από και προς τα αεροδρόμια της περιοχής της Νέας Υόρκης λόγω μειωμένης ορατότητας από τον καπνό της δασικής πυρκαγιάς. Η υπηρεσία θα προσαρμόσει τον όγκο της κίνησης για να λαμβάνει υπόψη τις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Τονίζει δε, ότι οι πόλεις που επηρεάζονται κυρίως με καθυστερήσεις πτήσεων είναι οι:

  • Βοστώνη
  • Νέα Υόρκη
  • Φιλαδέλφειας
  • Βαλτιμόρη
  • Ουάσιγκτον, D.C

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι «ο καπνός από τις πυρκαγιές του Καναδά επηρεάζει την ορατότητα στον εναέριο χώρο μας και οδηγεί σε καθυστερήσεις. Η FAA είναι πλήρως έτοιμη να τροποποιήσει τις λειτουργίες όπως απαιτείται».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024