Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠροειδοποίηση του Eurocontrol για τις πτήσεις πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο
Αερομεταφορές

Προειδοποίηση του Eurocontrol για τις πτήσεις πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο

Το Eurocontrol αναφέρει ότι πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι cruise ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης των αεροσκαφών.

Προειδοποίηση στις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, εξέδωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία και κατόπιν και οδηγιών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Αεροπορίας (European Aviation Safety Agency).

Το Eurocontrol αναφέρει ότι πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι cruise ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης των αεροσκαφών.

“Λόγω πιθανής έναρξης αεροπορικών επιθέσων στη Συρία με πυραύλους εδάφους/αέρος και πυραύλους cruise τις επόμενες 72 ώρες και την πιθανότητα διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας”. Η πτητική περιοχή της Λευκωσίας που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurocontrol καλύπτει το νησί της Κύπρου και τη γύρω θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με σχετικό χάρτη.

Οι ρυθμιστικές αρχές αερομεταφορών σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ην. Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις προς αεροπορικές εταιρείες που εισέρχονται στο συριακό ενάεριο χώρο, με αποτέλεσμα πολλοί αερομεταφορείς να αποφεύγουν την περιοχή.

Οι μόνες εμπορικές πτήσεις πάνω από τη Συρία που έγιναν σήμερα, Τετάρτη 11 Απριλίου ήταν από τη Syrian Air και τη Middle East Airlines του Λιβάνου, σύμφωνα με το FlightRadar24.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024