Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠροβλήματα αύριο στις μετακινήσεις με αεροπλάνα και πλοία
Μεταφορές

Προβλήματα αύριο στις μετακινήσεις με αεροπλάνα και πλοία

Χωρίς αεροπλάνα από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι αύριο και χωρίς πλοία όλο το 24ωρο, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο στις αεροπορικές μετακινήσεις, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας κυκλοφορίας εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση αναφέρει ότι “η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας τα τελευταία δύο χρόνια συμμετείχε σε κινητοποιήσεις πραγματοποιώντας μόνο δύο στάσεις εργασίας. Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δουλεύοντας με επαγγελματική συνείδηση, παίρνοντας μόνο τέσσερις μέρες άδεια το καλοκαίρι και με κομμένα ρεπό, πέτυχαν επιδόσεις στην Εναέρια Κυκλοφορία άξιες θαυμασμού από τις αεροπορικές εταιρείες, το ΕUROCONTROL και τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς. Μας έστειλαν συγχαρητήριες επιστολές που έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη. Ωστόσο, επειδή η συνεργασία μας με τη Διοίκηση της ΥΠΑ δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε, αναγκαζόμαστε να συμμετάσχουμε με 3ωρη στάση εργασίας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Ζητούμε εφαρμογή των νόμων (Ν.3913/2011 και Ν.4146/2013) και των ευρωπαϊκών κανονισμών (ΕΚ 805/2011, 549/2004, 550/2004, 691/2010).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη εφαρμογής του N. 3913 και του ΕΚ 805 είναι σ το στρατιωτικό αεροδρόμιο των Μεγάρων όπου οι πολιτικοί ελεγκτές καλούνται να παρέχουν έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας χωρίς ειδικότητα και πιστοποίηση αυτής. Αυτή είναι μία προειδοποιητική κίνηση προς τη σιοίκηση της ΥΠΑ και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την εφαρμογή των Νόμων και των ευρωπαϊκών κανονισμών.

Κανένας δεν είναι υπεράνω αυτών και ενόψει της επιθεώρησης της ΕΑSA που θα γίνει τέλος Ιανουαρίου, καλούμε τη Διοίκηση να συμμορφωθεί με τους Κανονισμούς και να συνεργαστεί μαζί μας για την εφαρμογή τους. Σε διαφορετική περίπτωση τα ευρήματα που θα προκύψουν από την επιθεώρηση της EASA θα οδηγήσουν την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια με κίνδυνο για τον εναέριο χώρο μας και τον τουρισμό“.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν αύριο τα πλοία, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) και των λιμενεργατών (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Λόγω της αυριανής απεργίας, η Minoan Lines γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

  • Ηράκλειο – Πειραιάς (H/S/F Festos Palace): Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 21:30
  • Πειραιάς – Ηράκλειο (H/S/F Knossos Palace): Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024