Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠτώχευση της ισλανδικής low-cost Wow Air
Αεροπορικές εταιρείες

Πτώχευση της ισλανδικής low-cost Wow Air

Η αεροπορική Wow Air διακόπτει τη λειτουργία της, καθώς απέτυχε να διασφαλίσει συμφωνία οικονομικής διάσωσής της. Η εταιρεία εκτελούσε δρομολόγια χαμηλού κόστους από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Ρέικιαβικ και εν συνεχεία προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η αεροπορική εταιρεία, με έδρα το Keflavík International Airport, ακύρωσε τις σημερινές της πτήσεις, καθώς δεν ευόδωσε μια -τελευταία- συμφωνία διάσωσης από ομάδα επενδυτών. Αυτή η απόπειρα απέτυχε και η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να καθηλώσει τα αεροσκάφη της.

Η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη ακυρώσει κάποιες πτήσεις της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, όταν “ναυάγησε” άλλη μια ενδεχόμενη συμφωνία διάσωσης από την ανταγωνίστριά της Icelandair – για δεύτερη φορά. Η Icelandair είχε ξαναρχίσει συνομιλίες με την Wow, όταν ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους έχασε την υποστήριξη ενός πιθανού οικονομικού υποστηρικτή από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Η Icelandair ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι “η ενδεχόμενη συμμετοχή της στις δραστηριότητες της Wow Air, όπως ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου 2019, δε θα υλοποιηθεί”. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Icelandair Bogi Nils Bogason πρόσθεσε: “Η οικονομική κατάσταση και οι δραστηριότητες είναι τέτοιες που δε βλέπουμε κανένα λόγο να συνεχίσουμε”.

Η Wow Air δικαιολόγησε την ακύρωση κάποιων πτήσεων προς και από το Λονδίνο λόγω καθυστερημένης άφιξης μιας πτήσης μεγάλης απόστασης, αλλά στη συνέχεια ακύρωσε κι άλλες πτήσεις.

Στην αεροπορική εταιρεία είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τις 29 Μαρτίου να παρουσιάσει κάποιο σχέδιο διάσωσης στους δανειστές της. Η Wow, η οποία εκτελούσε δρομολόγια χαμηλού κόστους από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Ρέικιαβικ και εν συνεχεία προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αφαιρούσε από το πτητικό της πρόγραμμα μη κερδοφόρες διαδρομές ήδη από τα τέλη του 2018. Είχε επίσης ανακοινώσει σχέδια για περικοπή των πτήσεων στο Gatwick του Λονδίνου από τις 31 Μαρτίου και να επικεντρωθεί στη λειτουργία του επίσης λονδρέζικου Stansted αντ’αυτού.

Τέλος, συμβουλεύει τους επιβάτες της να κάνουν ξανά κρατήσεις με άλλες αεροπορικές εταιρείες, λέγοντας ότι αυτές θα μπορούσαν να προσφέρουν ειδικούς ναύλους “διάσωσης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024