Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠτώση τουριστικού αερόστατου στην Καππαδοκία με δύο νεκρούς
Τουρισμός δραστηριοτήτων

Πτώση τουριστικού αερόστατου στην Καππαδοκία με δύο νεκρούς

Είκοσι οκτώ επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος επέβαιναν στο αερόστατο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δυστύχημα συνέβη από απότομη αύξηση της ταχύτητας των ανέμων.

Δύο Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν χθες το πρωί στην Καππαδοκία, όταν το αερόστατο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε. Το αερόστατο είχε απογειωθεί από την περιοχή Avanos με το φως του ήλιου , σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Nevsehir.

“Κατά την προσγείωση του αερόστατου, το οποίο μετέφερε 28 επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος, δύο Ισπανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τρεις Ισπανοί τραυματίστηκαν”, δήλωσε. “Η περίθαλψη των τραυματιών έγινε σε νοσοκομεία της πόλης μας και δεν απειλείται η ζωή τους”, συνέχισε.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το δυστύχημα συνέβη από απότομη αύξηση της ταχύτητας των ανέμων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Οι πτήσεις με αερόστατο είναι τουριστική ατραξιόν στην περιοχή της Καππαδοκίας, αλλά θανατηφόρα δυστυχήματα έχουν σημειωθούν κατά καιρούς και στο παρελθόν. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, Γάλλος διπλωμάτης σκοτώθηκε τον Απρίλιο 2017, όταν το αερόστατο έπεσε σε ηλεκτροφόρο καλώδιο, ενώ Δανός τουρίστας είχε σκοτωθεί δύο μήνες νωρίτερα την ίδια χρονιά κατά την απότομη προσγείωση, λόγω των σφοδρών ανέμων. Πιο παλιά, τον Μάιο του 2013, τρεις Βραζιλιάνοι τουρίστες σκοτώθηκαν και 22 τραυματίσθηκαν κατά την πτώση αερόστατου μετά την πρόσκρουσή του στο καλάθι άλλου αερόστατου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024