Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣε καραντίνα επιβάτες και πλήρωμα πτήσης της TUI από Ζάκυνθο προς Cardiff
Αερομεταφορές

Σε καραντίνα επιβάτες και πλήρωμα πτήσης της TUI από Ζάκυνθο προς Cardiff

Έχουν προσδιοριστεί τουλάχιστον επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 από τρία διαφορετικά γκρουπ που ήταν μολυσματικά στην πτήση TUI 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Cardiff στις 25 Αυγούστου.

Σε υποχρεωτική καραντίνα μπήκαν οι περίπου 193 (επιβάτες και 6μελές πλήρωμα) της πτήσης 6215 της TUI από τη Ζάκυνθο προς το Cardiff της Ουαλίας, επτά εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον κορωνoϊό. Σύμφωνα με το BBC, τα κρούσματα προέρχονται από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που ήταν στο αεροπλάνο, που πέταξαν με πτήση της TUI από το ελληνικό νησί στις 25 Αυγούστου.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη δόθηκε η εντολή σε όλους τους επιβάτες της πτήσης να μπουν σε καραντίνα κατ’οίκον.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της Ουαλίας (Public Health Wales) ζήτησε από όλους όσους βρίσκονταν στην πτήση και παρουσίασαν συμπτώματα να υποβληθούν άμεσα σε τεστ.

Το περιστατικό ακολουθεί άλλο ένα ομάδας τουριστών από το Plymouth που βγήκαν θετικοί στο τεστ όταν γύρισαν από τη Ζάκυνθο την προηγούμενη Δευτέρα.

“Έχουν προσδιοριστεί τουλάχιστον επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 από τρία διαφορετικά γκρουπ που ήταν μολυσματικά στην πτήση TUI 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Cardiff στις 25 Αυγούστου”, δήλωσε ο Giri Shankar από το PHW. “Ως αποτέλεσμα, συμβουλεύουμε ότι όλοι οι επιβάτες σε αυτήν την πτήση θεωρούνται στενές επαφές και πρέπει να απομονωθούν. Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί τους, αλλά εν τω μεταξύ, πρέπει να αυτοαπομονωθούν στο σπίτι, καθώς μπορεί να γίνουν μολυσματικοί, ακόμη και χωρίς ανάπτυξη συμπτωμάτων”.

Επιβάτιδα της πτήσεις δήλωσε χαρακτηριστικά: “Αυτή η πτήση ήταν καταστροφή. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα του στο λαιμό του. Όχι μόνο κανείς από την αεροπορική εταιρεία δεν του είπε να τη φορέσει σωστά, αλλά του έδωσαν και δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε μέλος του πληρώματος. Άνθρωποι έβγαζαν τις μάσκες τους και περιπλανιόντουσαν πάνω-κάτω στο διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους. Μόλις προσγειωθήκαμε, όλοι έβγαλαν τις μάσκες τους αμέσως. Η πτήση ήταν γεμάτη ηλίθιους εγωιστές και ένα ανίκανο και αδιάφορο πλήρωμα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024