Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣε κατοικία έχει μετατραπεί το αεροσκάφος που μετέφερε την σορό του Αριστοτέλη Ωνάση
Αερομεταφορές

Σε κατοικία έχει μετατραπεί το αεροσκάφος που μετέφερε την σορό του Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια για την αγορά του και το αεροσκάφος πέταξε από την Ελλάδα για το Όρεγκον.

Πολλές φορές τίθεται στο τραπέζι το ζήτημα των παλιών αεροσκαφών και το που τελικά καταλήγουν μετά την απόσυρσή τους. Στην προκειμένη περίπτωση εξετάζεται ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί στην μόνιμη κατοικία του 73χρονου Κάμπελ.

Σύμφωνα με το CNBC, το όνειρο του Κάμπελ να μετοικίσει σε αεροσκάφος ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Σε ηλικία μόλις 15 ετών είδε στην τηλεόραση μια μάντρα παροπλισμένων αεροπλάνων και αποφάσισε πως ήθελε να ζήσει σε ένα από αυτά.

Το 1999 ο Κάμπελ πήρε την απόφαση να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αλλά καθώς δεν ήξερε πώς να το υλοποιήσει πρακτικά, αγοράζοντας ένα αεροσκάφος, απευθύνθηκε σε μια εξειδικευμένη εταιρεία.

«Αυτό ήταν τεράστιο λάθος. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ. Τέτοιες εταιρείες διαλύουν στις πρέσες τα αεροσκάφη για ανακύκλωση. Θα συνιστούσα στους ενδιαφερόμενους απλώς να αγοράσουν ένα αεροσκάφος άθικτο και πλήρως λειτουργικό και να του αφαιρέσουν τους κινητήρες» λέει ο ίδιος κατόπιν εορτής.

Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε στον Κάμπελ ένα επιβατικό Boeing 727 200 ιδιαίτερης σπουδαιότητας, τουλάχιστον για την Ελλάδα, αφού αγοράστηκε από εδώ και ήταν μέρος του στόλου της Ολυμπιακής ιδιοκτησίας τότε Αριστοτέλη Ωνάση.

Ήταν, μάλιστα, εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού του Έλληνα κροίσου ο αεροσκάφος που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση μετά το θάνατό του, το 1975, στην Ελλάδα για να ταφεί στον Σκορπιό.

Η Τζάκι και η Αθηνά Ωνάση φτάνουν στην Αθήνα με τη σορό του Αριστοτέλη

Ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια για την αγορά του και το αεροσκάφος πέταξε από την Ελλάδα για το Όρεγκον. Όταν ετοιμάστηκε, μια διαδικασία που κόστισε άλλα 120.000 δολάρια και περιλάμβανε την αφαίρεση των κινητήρων και άλλων στοιχείων ώστε να καταστεί μη λειτουργικό, εγκαταστάθηκε στη γη του Κάμπελ.

«Όταν ζεις σε μια τέτοια κατασκευή, νιώθεις λίγο πιο πολύ πλήρης στη ζωή σου. Κι αν είσαι μηχανικός, επιστήμονας ή κάποιος που εκτιμά τη φινέτσα και την ομορφιά της αεροναυπηγικής τεχνολογίας, είναι το ωραιότερο μέρος να ζεις» παραδέχεται ο ίδιος.

Ο Κάμπελ επένδυσε άλλα δύο χρόνια και 15.000 δολάρια για να διαμορφώσει τον εσωτερικό χώρο σε βιώσιμο, κατοικήσιμο μέρος. Πρόσθες αυτοσχέδιο ντους, πλυντήριο, ένα καροτσάκι φαγητού από άλλο αεροπλάνο που χρησιμοποιεί ως ντουλάπι τροφίμων.

Έχει κουζίνα και φούρνο μικροκυμάτων που σπανίως χρησιμοποιεί, και ένα καναπέ φουτόν. Τα μηνιαία έξοδά του είναι 370 δολάρια και περιλαμβάνουν 220 δολάρια σε φόρους ιδιοκτησίας και μεταξύ 100 – 250 για ρεύμα.

Και καθώς η σύντροφός του που ζει στην Ιαπωνία, αρνείται να μετακομίσει το ασυνήθιστο μόνιμο κατάλυμά του, ο ίδιος έχει παρέα τους επισκέπτες που κάνουν στάση για να θαυμάσουν το δημιούργημά του.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023