Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣοβαρές αλλαγές στη διοίκηση της Boeing
Αερομεταφορές

Σοβαρές αλλαγές στη διοίκηση της Boeing

Μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη βιομηχανία αεροσκαφών Boeing με την καθήλωση του 737 MAX, η εταιρία ανακοίνωσε αλλαγές στη διοίκηση της.

Από τις 13 Ιανουαρίου 2020, ο σημερινός πρόεδρος της Boeing κ. David L. Calhoun θα ασκεί και καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου, ενώ θα παραμείνει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Επίσης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Lawrence W. Kellner θα γίνει μη εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου που θα τεθεί σε ισχύ αμέσως.
 
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, ότι ο κ. Dennis A. Muilenburg παραιτήθηκε από την θέση του ως διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου με άμεση ισχύ. Ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Boeing, κ. Greg Smith, θα υπηρετήσει ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος κατά τη διάρκεια της σύντομης μεταβατικής περιόδου, ενώ ο κ. Calhoun θα παραιτηθεί από όλες τις άλλες δεσμεύσεις του που δεν αφορούν την Boeing.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας ήταν απαραίτητη για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη που εν μέρει χάθηκε μετά τα ατυχήματα με τα 737 MAX, και για να προχωρήσει η εταιρία προς τα εμπρός και να επανορθώσει τις σχέσεις της με τους προμηθευτές, τους πελάτες της και όλους τους άλλους συνεργάτες της.
 
Στο πλαίσιο της νέας ηγεσίας της εταιρείας, η Boeing θα λειτουργήσει με ανανεωμένη δέσμευση για πλήρη διαφάνεια, και προληπτική στρατηγική συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότερης επικοινωνίας με την FAA, και άλλους παγκόσμιους ρυθμιστικούς φορείς.
 
Εκ μέρους του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου, χαίρομαι που ο Dave συμφώνησε να ηγηθεί της Boeing σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία“, δήλωσε ο κ. Kellner. “Ο Dave έχει βαθιά εμπειρία στον κλάδο και αποδεδειγμένο ιστορικό ισχυρής ηγεσίας και αναγνωρίζει τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το Συμβούλιο και εγώ προσωπικά ελπίζουμε να συνεργαστούμε μαζί του, καθώς επίσης και με την υπόλοιπη ομάδα της Boeing για να διασφαλίσουμε ότι το σήμερα σηματοδοτεί ένα νέο δρόμο προς τα εμπρός για την εταιρεία μας“.
 
Ο κ. Calhoun είπε: “Πιστεύω ακράδαντα στο μέλλον της Boeing και του 737 MAX. Έχω την τιμή να ηγηθώ αυτής της μεγάλης εταιρείας και των 150.000 αφοσιωμένων εργαζομένων που εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν το μέλλον της παγκοσμιας αεροπορίας“.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024