Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτην Αpollo Αviation τα τέσσερα Αirbus της Ολυμπιακής Αεροπορίας
Το τίμημα ανέρχεται σε 40,4 εκατ. δολ.

Στην Αpollo Αviation τα τέσσερα Αirbus της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Με τίμημα ύψους 40,4 εκατ. δολ., η εταιρεία Apollo Aviation Group αποκτά τα τέσσερα αεροσκάφη τύπου Airbus A340-300 της παλιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας και των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Η εταιρεία Apollo Aviation Group αποκτά, έναντι τιμήματος 40,4 εκατ. δολ., τα τέσσερα αεροσκάφη τύπου Airbus A340-300, που χρησιμοποιούσαν η παλιά Ολυμπιακή Αεροπορία και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές. Τη σχετική απόφαση για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ολοκληρώνοντας τη σχετική διαδικασία, σε συνέχεια της απόφασης (23/12/2011) της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο διαγωνισμό για την απόκτηση των τεσσάρων αεροσκαφών, η Apollo Aviation Group ανακηρύχθηκε πλειοδότρια. Οι άλλες τρεις εταιρείες που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας, ήταν η AerSale Inc. (35 εκατ. δολ.), η AAR Corp. (33,6 εκατ. δολ.) και η Universal Asset Management Inc. (24,04 εκατ. δολ).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, από τον Σεπτέμβριο 2009 έως σήμερα, την καθημερινή διαχείριση και επίβλεψη των αεροσκαφών (στάθμευση, ασφάλιση, ελάχιστη συντήρηση, κ.λπ.) ασκεί η υπό εκκαθάριση εταιρεία Ολυμπιακές Αερογραμμές, με βάση σχετική σύμβαση που έχει υπογράψει με το Δημόσιο. Σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση των τεχνικών συμβούλων της Lazard, μόνον το κόστος της επένδυσης που θα απαιτείτο για να καταστούν σήμερα τα τέσσερα αεροσκάφη πλήρως αξιόπλοα, θα υπερέβαινε τα 47 εκατ. δολ.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η πώληση των τεσσάρων αυτών αεροσκαφών, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και συνιστά υποχρέωση της χώρας, αφού είχε αποφασιστεί έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος έληξε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί έως σήμερα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023