Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣύμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης εφεδρικών συστημάτων της Etihad με τη Sanad
Αεροπορικές εταιρείες

Σύμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης εφεδρικών συστημάτων της Etihad με τη Sanad

Βάσει της συμφωνίας, η οποία εκτιμήθηκε στα 125 εκατ. δολ., η Sanad, εταιρεία της Mubadala Aerospace για την χρηματοδότηση και επαναμίσθωση εφεδρικών εξαρτημάτων, θα αγοράζει και θα ενοικιάζει βασικά επαναχρησιμοποιούμενα εξαρτήματα από την Etihad Airways.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επέκτεινε την σχέση της με την Sanad Aero Solutions GmbH (Sanad) με δεκαετή συμφωνία για την πώληση και επαναμίσθωση μερικών από τα εφεδρικά εξαρτήματα της αεροπορικής. Βάσει της συμφωνίας, η οποία εκτιμήθηκε στα 125 εκατ. δολ., η Sanad, εταιρεία της Mubadala Aerospace για την χρηματοδότηση και επαναμίσθωση εφεδρικών εξαρτημάτων, θα αγοράζει και θα ενοικιάζει βασικά επαναχρησιμοποιούμενα εξαρτήματα από την Etihad Airways.

Στα βασικά εξαρτήματα περιλαμβάνονται εφεδρικά μέρη αεροσκαφών του επιβατικού και εμπορευματικού φορτίου της Etihad Airways.

Η συναλλαγή διευρύνεται βάσει παρόμοιας συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης μεταξύ των δύο εταιρειών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2011 σχετικά με την χρηματοδότηση 11 εφεδρικών μηχανών αεροπλάνων: πέντε General Electric GE 90 και έξι Rolls Royce Trent 500.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Η νέα αυτή πώληση και συναλλαγή επαναμίσθωσης παρέχει στην αεροπορική εταιρεία μία μακροχρόνια χρηματοδοτική λύση για πολλά από τα βασικά εφεδρικά εξαρτήματα ενώ παράλληλα μειώνει την υπολειμματική αξία κινδύνου και προσφέρει μακροχρόνια ανταγωνιστικό κόστος ιδιοκτησίας.   

“Ακόμη, η συμφωνία αυξάνει την αξία της Sanad και της Etihad Airways εξασφαλίζοντας πως η φήμη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως πρότυπου κέντρου μηχανικής αεροσκαφών και αεροπορίας συνεχίζει να ενδυναμώνεται”.

Ο Troy Lambeth, διευθύνων σύμβουλος της Sanad, δήλωσε: “Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην ανάπτυξη της Sanad καθώς συνεχίζουμε να προσφέρουμε καινοτόμες και ανταγωνιστικές λύσεις χρηματοδότησης σε ένα αυξανόμενο αριθμό των καλύτερων επιχειρήσεων αεροπορίας παγκοσμίως. Είμαστε ευχαριστημένοι με την διεύρυνση της συμφωνίας μας με την Etihad Airways μέσω αυτής της σημαντικής συνεργασίας“.

Οι χρηματοδοτικές ενέργειες της Sanad με την Etihad Airways αποτελούν βασικό στοιχείο της επέκτασης της σχέσης μεταξύ της αεροπορικής και του δικτύου Mubadala Aerospace MRO. Στη σχέση αυτή περιλαμβάνονται η Abu Dhabi Aircraft Technologies (ADAT) και η SR Technics που παρέχουν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής των εξαρτημάτων και υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και λειτουργιών αεροσκάφων στους στόλους Airbus και Boeing της αεροπορικής.
 
Από το 2010, η Sanad έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της σε περιουσιακά στοιχεία άνω των 650 εκατ. δολ., υποστηρίζοντας ένα αυξανόμενο αριθμό των κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών του κλάδου όπως είναι η Etihad Airways, η Virgin Australia, η Finnair, η airberlin και άλλες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024