Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού μεταξύ Etihad και Lufthansa
Αεροπορικές εταιρείες

Συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού μεταξύ Etihad και Lufthansa

Η Etihad Airways και η Lufthansa German Airlines ανακοίνωσαν συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού. Η Όμιλος Lufthansa θα μισθώσει 38 αεροσκάφη από την airberlin για τις point-to-point πτήσεις της Eurowings και την Austrian Airlines.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η Lufthansa German Airlines, μέλος του μεγαλύτερου αεροπορικού ομίλου της Ευρώπης, ανακοίνωσαν στις 16 Δεκεμβρίου τη μεταξύ τους συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2017 και υπόκειται σε έγκριση από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε και η συμφωνία πλήρους μίσθωσης αεροσκαφών της airberlin -στην οποία ο Όμιλος Etihad κατέχει έμμεσα ποσοστό 29%- από τον Όμιλο Lufthansa. Ειδικότερα, ο “point-to-point” αερομεταφορέας Eurowings και η Austrian Airlines – μέλη του Ομίλου Lufthansa – υπέγραψαν συμφωνία πλήρους μίσθωσης 38 αεροσκαφών της airberlin. Από αυτά, τα 33 αεροσκάφη θα εξυπηρετούν τον Όμιλο Eurowings και τα υπόλοιπα 5 την Austrian Airlines. Η συμφωνία έχει διάρκεια έξι ετών και θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2017 με την επιφύλαξη τυχόν κανονιστικών απαιτήσεων. Οι μισθώσεις έχουν συμφωνηθεί σε ανταγωνιστικές τιμές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας κοινού κωδικού, δύο απευθείας πτήσεις την ημέρα μεταξύ του Αμπού Ντάμπι – έδρα της Etihad Airways- και της Φρανκφούρτης, θα εκτελούνται από την Etihad Airways, ενώ θα φέρουν τον κωδικό “LH” της Lufthansa. Το ίδιο θα ισχύει και για δύο απευθείας πτήσεις ημερησίως μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Μονάχου, τη μεγαλύτερη πόλη στη νότια Γερμανία.

Αντίστοιχα, οι απευθείας, διηπειρωτικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa, ανάμεσα στην Φρανκφούρτη -έδρα της Lufthansa και επιχειρηματική και εμπορική πρωτεύουσα της Γερμανίας- και το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Βραζιλία, τη Μπογκοτά και την Κολομβία, θα φέρουν τον κωδικό “EY” του εθνικού αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο κ. James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Etihad δήλωσε: “Έχουμε από καιρό ξεχωρίσει τη Γερμανία ως βασική αγορά για τη στρατηγική ανάπτυξη του Ομίλου Etihad. Η νέα σχέση που χτίζουμε με τη Lufthansa είναι το βήμα που σηματοδοτεί τη δέσμευσή μας με αυτόν το κορυφαίο ευρωπαϊκό αεροπορικό όμιλο. Η Lufthansa είναι μια απολύτως αξιόπιστη και αξιοσέβαστη εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο και είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα συνεργαστούμε στο μέλλον προς όφελος των πελατών μας. Επιπλέον, ως μέτοχοι μειοψηφίας στην airberlin, υποστηρίζουμε πλήρως τη δεύτερη, ξεχωριστή συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα για την πλήρη μίσθωση 38 αεροσκαφών της airberlin από τον Όμιλο Lufthansa. Στην Etihad Airways δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η εταιρική κουλτούρα της Lufthansa είναι πολύ κοντά στη δική μας. Είναι μια εταιρεία με σύγχρονο τρόπο σκέψης και οργάνωσης, με την οποία μπορούμε να κάνουμε ισχυρές, ουσιαστικές και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες”.

Ο κ. Carsten Spohr, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lufthansa δήλωσε: “Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Όμιλο Etihad. Μέσω της συμφωνίας κοινού κωδικού με την Etihad θα προσφέρουμε στους πελάτες μας περισσότερα οφέλη και θα αλληλοσυμπληρωθούν τα δίκτυα των δύο αεροπορικών εταιρειών. Από την άλλη, η σύμβαση πλήρους μίσθωσης αεροσκαφών από την airberlin θα προωθήσει την ανάπτυξη του Ομίλου Eurowings. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας μας και σε άλλους τομείς”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024