Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣυμφωνίες του ΕΟΤ με Qatar Airways και WEGO MENA στην Arabian Travel Market 2022
Εκθέσεις

Συμφωνίες του ΕΟΤ με Qatar Airways και WEGO MENA στην Arabian Travel Market 2022

Από κοινού καμπάνια προβολής και ενημέρωσης του ΕΟΤ με την Qatar Airways, για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία. Ακόμη, ο ΕΟΤ εξασφάλισε αποκλειστική συμφωνία με τη WEGΟ ΜΕΝΑ, μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές πλατφόρμες στη Μέση Ανατολή και Β. Αφρική.


Η παρουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Arabian Travel Market (ATM) 2022 ολοκληρώνεται με δύο νέες συνεργασίες στρατηγικής σημασίας που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού στις αραβικές χώρες.

Συνεργασία του ΕΟΤ με την Qatar Airways
ΕΟΤ και Qatar Airways συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν από κοινού καμπάνια προβολής και ενημέρωσης για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία. Η καμπάνια θα εστιάσει στο ταξίδι στην Ελλάδα με έμφαση στις μοναδικές εμπειρίες που μόνο η χώρα μας μπορεί να προσφέρει. Η καμπάνια θα απευθύνεται και σε long haul αγορές, όπως η Αυστραλία.

Η συνεργασία έρχεται σε μία περίοδο που, μετά την Αθήνα και τη Μύκονο, η Σαντορίνη γίνεται ο τρίτος προορισμός στην Ελλάδα που θα εξυπηρετείται απευθείας από την Qatar Airways. Η πρώτη πτήση για τη Σαντορίνη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα, στις 7 Ιουνίου 2022.

Συμφωνία με WEGO MENA, μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές πλατφόρμες Μ. Ανατολής
Ο ΕΟΤ εξασφάλισε αποκλειστική συμφωνία με τη WEGΟ ΜΕΝΑ μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές πλατφόρμες στη Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. Στόχος είναι η προβολή της Ελλάδας και των εμπειριών που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης στην χώρα μας. Η καμπάνια θα μεταδοθεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και θα απευθύνεται σε οικογένειες, ζευγάρια και ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ντουμπάι, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, μαζί με στελέχη του Οργανισμού, πραγματοποίησαν δεκάδες προγραμματισμένες συναντήσεις με παράγοντες της τοπικής αγοράς, όπως μεταξύ άλλων τις Dnata Holidays, Etihad Airways, Pan World, Sharaf Travel Services, Qatar Airways, Emirates Airways, Flydubai, Emirates Holidays και άλλους. Επιπλέον την Τρίτη ο κ. Φραγκάκης παραχώρησε συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα της Μ. Ανατολής.

Μετά το τέλος της έκθεσης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Μετά από δύο σχεδόν χρόνια, η Ελλάδα επιστρέφει στην μεγάλη διεθνή έκθεση ΑΤΜ στο Ντουμπάι. Είχε προηγηθεί η παρουσία του ΕΟΤ στη μεγάλη γενική έκθεση DUBAI EXPO, πριν από μερικές εβδομάδες, και τώρα βρισκόμαστε εδώ μαζί με τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Ανατολικής & Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και με σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να προωθήσουμε την χώρα μας στην αραβική αγορά.

Γενικότερα, η Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά σημαντική για τον τουρισμό μας και έχουμε τη βούληση να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς που έχουμε στην περιοχή και να ανοίξουμε τις προοπτικές της. Για να έχουμε όμως αυτή την προοπτική στην αραβική αγορά χρειάζεται όσο το δυνατόν πιο συχνή παρουσία της χώρας μας και μακροπρόθεσμες συνεργασίες. Δύο από αυτές ανακοινώσαμε σήμερα, με την Qatar και την WEGO MENA στον τομέα της προβολής της χώρας μας ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες το επόμενο διάστημα.

Εργαζόμαστε συστηματικά για να δείξουμε τις δυνατότητες της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού και να επιτύχουμε περισσότερο ποιοτικό τουρισμό από τη Μέση Ανατολή τα επόμενα χρόνια. Είναι ένας στόχος τον οποίο η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να καταφέρει”.

Στη φωτογραφίες, στιγμιότυπα από τη συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δ. Φραγκάκη, με τον γενικό διευθυντή της Etihad Airway, Ahmad Deed και την επίσκεψη στο περίπτερο της Qatar Airways.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024