Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με φορείς της Πελοποννήσου για το Αεροδρόμιο Τρίπολης
Υποδομές

Συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με φορείς της Πελοποννήσου για το Αεροδρόμιο Τρίπολης

Με τη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τη συνεργασία των ξενοδοχειακών φορέων της Πελοποννήσου προχωρά το Αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Ιστορικής σημασίας, για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου, χαρακτηρίζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ του υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και εκπροσώπων του Τ.Ο.Π. και λοιπών ξενοδοχειακών φορέων. Εκ μέρους του Τ.Ο.Π. παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος και οι αντιπρόεδροι κ.κ. Δημήτρης Πολλάλης και Δημήτρης Παππάς, ενώ δυναμικό “παρών” έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιόνης – Πόρτο Χελίου κ. Στέφανος Στεφάνου και ο εκπρόσωπος των τουριστικών επαγγελματιών Τολού κ. Ιωάννης Γεωργιδάκης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε εκτενής αναφορά για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τα τελευταία χρόνια σχετικά με το αεροδρόμιο της Τρίπολης, αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί εκ μέρους των εμπλεκόμενων αρμοδίων φορέων, αναφορικά με το θέμα αυτό. Παράλληλα τονίστηκε από όλους ότι η ύπαρξη ενός αεροδρομίου στην Τρίπολη, τόσο για πολιτική όσο και για εμπορική χρήση, έχει τεράστια σημασία για την αναπτυξιακή εξέλιξη ολοκλήρου της Πελοποννήσου, προσδίδοντας κατ’αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη οικονομική άνθιση όχι μόνο στον τουριστικό τομέα αλλά και στον πρωτογενή και το μεταποιητικό τομέα, μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας των Πελοποννησίων παραγωγών.

Από πλευράς ΥΠΕΘΑ, ο κ. Αβραμόπουλος, ενώπιον όλων των παρευρισκομένων, έδωσε το “πράσινο φως” και  δεσμεύτηκε να προχωρήσει τάχιστα στη νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ, όπως τόνισε ο υπουργός, “ανοίγει πλέον ο δρόμος για την άμεση ενεργοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023