Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυνεχίζεται στην Αθήνα η εκδίκαση της έφεσης για την τραγωδία της Ήλιος
Αερομεταφορές

Συνεχίζεται στην Αθήνα η εκδίκαση της έφεσης για την τραγωδία της Ήλιος

Η διαδικασία εκδίκασης της έφεσης για την αεροπορική τραγωδία της Ήλιος το 2005 διεκόπη εκ νέου και θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου, με την εξέταση νέων μαρτύρων, που κατέθεσαν και πρωτόδικα.

Mε την κατάθεση του επικεφαλής της διερευνητικής επιτροπής, που εξέτασε τα στοιχεία για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της εταιρείας Ήλιος, στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, κ. Ακριβού Τσολάκη, συνεχίστηκε χθες η εκδίκαση της έφεσης στην Αθήνα.

Συμφωνα με το Inews.com.cy, ο κ. Τσολάκης με βάση και τις προηγούμενες καταθέσεις του σημείωσε ότι η διερευνητική επιτροπή έκανε το καθήκον της λειτουργώντας με βάση τα στοιχεία και αντικειμενικά. Σημείωσε ότι το πόρισμα που συντάχθηκε έγινε διεθνώς αποδεκτό, ενώ ανέφερε ότι καθήκον της επιτροπής ήταν να διερευνήσει τα αίτια της συντριβής.

Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου στο Εφετείο Αθηνών μετά από την από την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά και τους καταδίκασε -σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα- σε φυλάκιση τριών ετών ως βάση και ένα χρόνο επιπλέον για τον κάθε νεκρό, δηλαδή 123 χρόνια ο κάθε κατηγορούμενος, από τα οποία υποχρεούνταν να εκτίσουν τα 10. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ενόχους για συνειδητή ανθρωποκτονία από αμέλεια τους: Δημήτρη Πανταζή, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Κικκίδη, διευθυντή Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοϊμένοφ, αρχιπιλότο της εταιρείας, ενώ ένοχος για ασυνείδητη ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο μηχανικός της εταιρείας, που έλεγξε το αεροσκάφος την ημέρα της μοιραίας πτήσης, Άλαν Ίργουιν.

Η διαδικασία διεκόπη εκ νέου και θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου, με την εξέταση νέων μαρτύρων, που κατέθεσαν και πρωτόδικα. Η δίκη στην Ελλάδα διεξάγεται σε επίπεδο πλημμελήματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024