Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤα «ηνία» της Star Alliance αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Παναγιωτούλιας
Αερομεταφορές

Τα «ηνία» της Star Alliance αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Παναγιωτούλιας

Ο κ. Παναγιωτούλιας έχει περισσότερα από 25 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στις αεροπορικές εταιρείες και τον κλάδο των αερομεταφορών.

Ο Θεόδωρος Παναγιωτούλιας αναλαμβάνει ως διευθύνων σύμβουλoς της Star Alliance. Ο κ. Παναγιωτούλιας έχει περισσότερα από 25 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στις αεροπορικές εταιρείες και τον κλάδο των αερομεταφορών. Προέρχεται από την Hawaiian Airlines, στην οποία διετέλεσε από το 2014, ανώτερος αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων και Συμμαχιών. Προηγουμένως, ο κ. Παναγιωτούλιας ήταν αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής (Asia Pacific) στον πάροχο ηλεκτρονικών συστημάτων αεροπορικών κρατήσεων για ταξιδιωτικά πρακτορεία Sabre Corporation, καθώς και 15ετής βετεράνος της American Airlines, όπου κατείχε διάφορες εμπορικές, επιχειρησιακές και διοικητικές θέσεις.

«Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Star Alliance, θα ήθελα να συγχαρώ τον Θεόδωρο, για τον ορισμό του ως διευθύνων σύμβουλο της Star Alliance», δήλωσε ο Scott Kirby, διευθύνων σύμβουλος της United Airlines και πρόεδρος του Ανώτατου Εκτελεστικού Συμβουλίου της Star Alliance. «Η διεθνής εμπορική και αεροπορική εμπειρία του Θεόδωρου του έδωσε εις βάθος γνώσεις και εμπειρία για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος μας σήμερα, καθώς και τη δυνατότητα να εντοπίζει και να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Πιστεύω, ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να οδηγήσει τη Star Alliance στην επόμενη μέρα».

«Η Star Alliance συνδέει τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Παναγιωτούλιας. «Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια επιβάτες ταξιδεύουν με τις 26 αεροπορικές εταιρείες-μέλη της κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 16.000 πτήσεις κάθε μέρα. Η Συμμαχία ηγήθηκε, επίσης, της επανάστασης για την προώθηση μιας απρόσκοπτης εμπειρίας επιβατών. Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να ηγηθώ της ομάδας της Star Alliance και να συνεργαστώ απευθείας με τους 26 αερομεταφορείς-μέλη μας, καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε ως η κορυφαία αεροπορική συμμαχία στον κόσμο».

Ο κ. Παναγιωτούλιας θα διαδεχθεί την Charlotta Wieland, η οποία έχει αποσπαστεί από τη SAS – Scandinavian Airlines, για να υπηρετήσει ως προσωρινή Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance από τον Ιανουάριο του 2023. Με την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Παναγιωτούλια, η κα Wieland θα επιστρέψει στη SAS και θα επανενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Star Alliance ως εκπρόσωπος της SAS. Ο κ. Παναγιωτούλιας αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τους προσεχείς μήνες.

«Εκ μέρους της Star Alliance και των αερομεταφορέων-μελών της, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Charlotta για τη θητεία της στη Star Alliance ως προσωρινή Διευθύνων Σύμβουλο και να την καλωσορίσω πίσω στη θέση της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Συμμαχίας», δήλωσε ο κ. Kirby.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023